Feit of fictie: 5 fabels over lip fillers

Lip fillers zijn érg populair. Waar mensen vroeger bij lip fillers alleen het beeld van de ‘duck face’ voor zich hadden, zijn lip fillers tegenwoordig sociaal geaccepteerd. Bij een populaire cosmetische ingreep komen echter ook een zee aan verhalen. Maar wat is feit en wat is fictie? In dit artikel tackelen we de 5 meest voorkomende fabels over lip fillers. Lees snel verder! 

Met lip fillers krijg je nooit meer de eigen lip vorm terug

Mensen denken bij lip fillers vaak dat de lippen nooit meer hun eigen vorm terug kunnen krijgen. Dit is gelukkig niet het geval! Fillers zijn vaak op basis van hyaluronzuur, een lichaamseigen stof. Hyaluronzuur zit zowel in onze huid als het bindweefsel in ons hele lichaam. Omdat het een lichaamseigen stof is, breekt het lichaam het ook vanzelf weer af. Zodra de fillers volledig zijn afgebroken, nemen de lippen weer hun eigen vorm aan. 

Lip fillers zien er nooit natuurlijk uit

Wat voor resultaat je krijgt met lip fillers is volledig afhankelijk van de arts. Daarom is het belangrijk om altijd te kiezen voor een ervaren én gespecialiseerde arts die de behandeling uitvoert. Een professional kijkt namelijk eerst goed naar het gezicht en zorgt ervoor dat de verhoudingen van de lippen in proportie blijven bij het injecteren van de fillers. Zo is het goed mogelijk om een natuurlijke uitstraling te creëren. 

Lip fillers zijn alleen voor mensen met hele dunne lippen

Hoewel het toevoegen van volume aan de lippen de meest voorkomende reden is voor lip fillers, zijn er ook andere resultaten mogelijk met lip fillers. Onder andere ongedefinieerde cupidobogen, asymmetrie, onevenredige boven- en onderlip en naar beneden gedraaide mondhoeken kunnen worden opgelost met lip fillers.

Lip fillers moeten regelmatig achter elkaar bijgevuld worden

Lip fillers hoeven alleen bijgewerkt te worden als je van plan bent de look voor een langere tijd te behouden. Maar het bijvullen hoeft niet zo vaak als men vaak denkt. Het hangt volledig af van de situatie en waar de filler is geïnjecteerd. Lip fillers blijven over het algemeen ongeveer een jaar zitten. Daarna is het tijd voor een touch-up. 

Het maakt niet uit wat voor fillers worden gebruikt

Niet alle lip fillers die worden gebruikt zijn hetzelfde. Er bestaan verschillende fillers met verschillende functies. Al deze fillers hebben de mogelijkheid om een ander resultaat te boeken. Dit betekent dus ook dat niet elke filler geschikt is voor jouw lippen. Om er zeker van te zijn wat het beste past bij jouw situatie en jouw specifieke doelen is het daarom goed om altijd eerst een consult te boeken bij een BIG geregistreerde arts.