Home » Strakke kaaklijn

Strakke kaaklijn

Een strakke kaaklijn is hét kenmerk van jeugdigheid en schoonheid. Geen wonder dat het accentueren van de kaaklijn over de jaren heen steeds populairder is geworden! Een goed gedefinieerde en ononderbroken kaaklijn zorgt voor een strakker en slanker ogend gezicht en een jeugdige uitstraling, voor zowel mannen als vrouwen. Benieuwd hoe je je kaaklijn kunt accentueren? Lees snel verder!

Afspraak maken?


Boek afspraak


Onze klanten zijn blij met ons.
Lees hun ervaringen op Feedbackcompany.nl.

Kaaklijn verstrakken met kaaklijn filler

We merken dat met de tijd de stevigheid en elasticiteit van de huid vermindert en de botstructuur door het verouderingsproces verandert. Dit zorgt ervoor dat de strakke contouren van de kaaklijn vervagen en de hoekige V-vorm verdwijnt. Gelukkig is het mogelijk om je kaaklijn weer te verstrakken door een simpele procedure: het gebruik van fillers. Bij OranjeKlinieken maken we gebruik van reguliere fillers en de dermal filler Radiesse.

[foto before] [foto after]

Fillers om te accentueren

Fillers staan voornamelijk bekend voor het opvullen, maar worden ook gebruikt voor het accentueren en definiëren van bepaalde gebieden. Bij het verstrakken van de kaaklijn wordt er filler in het uiteinde van de kaak geïnjecteerd, waardoor de kaak zich vormt naar een V en er een strakke lijn wordt gecreëerd tussen de hals en de kaak.

De voordelen van kaaklijn filler

Kaaklijn filler heeft meerdere voordelen. Om je een goed overzicht te geven, hebben we de grootste voordelen voor je op een rijtje gezet:

  • Het definieert de kaaklijn en kaakhoek
  • Het accentueert de kin
  • Het vormt een strakker en slanker ogend gezicht
  • Het creëert een scheiding tussen gezicht en hals
  • Het is een korte en simpele behandeling
  • Een operatie is overbodig

De behandeling met kaaklijn filler

Het resultaat van een strakke kaaklijn kan dus behaald worden door kaaklijn fillers. Om je een goed beeld te geven van hoe dit proces eruit ziet, hebben we de behandeling in 3 delen voor je ingedeeld: voor, tijdens en na.

Voor de behandeling

Als je overweegt om je kaaklijn te laten verstrakken met fillers, is het altijd mogelijk om een persoonlijk gesprek aan te vragen met één van de BIG-geregistreerde artsen binnen OranjeKlinieken. Aan dit gesprek zitten geen kosten verbonden. Tijdens het intakegesprek maak je kennis met de arts, de procedure rond de behandeling, de nazorg en de mogelijke complicaties. Hierbij komen ook je wensen, eventuele klachten, de medische voorgeschiedenis, medicijngebruik en eventuele allergieën aan bod. Op deze manier wordt er met alles rekening gehouden en kan er beoordeeld worden welk soort filler geschikt is voor jou.

Aan het einde van het intakegesprek worden er foto’s gemaakt voor in het medisch dossier, zodat je het eindresultaat kunt vergelijken met de ‘before’ foto’s.

Tijdens de behandeling

Tijdens de behandeling injecteert de arts met behulp van zeer dunne naaldjes de filler onder de huid van de kaaklijn, aan beide uiteinden. Omdat de filler onder andere bestaat uit verdovingsmiddel, wordt de behandeling als vrijwel pijnloos ervaren.

Na de behandeling

Nazorg is erg belangrijk na het verstrakken van je kaaklijn met fillers. Je huid heeft na de behandeling vooral rust nodig. Probeer daarom contact met de behandelde plekken zoveel mogelijk te vermijden. Zo voorkom je dat je de filler naar een ongewenst gebied drijft. Het is om deze reden ook niet nodig om de kaak te masseren, tenzij dit je wordt aangeraden door de arts.

Verder wordt er geadviseerd om tot 6 uur na het verstrakken van de kaaklijn geen make-up te gebruiken. Wel is het belangrijk om het behandelde gebied zo goed mogelijk tegen de zon te beschermen – vooral tijdens de eerste dagen na de behandeling. Stel je huid zo kort mogelijk bloot aan de zon en vermijd de zonnebank. Gebruik voor de zekerheid een zonnebrandcrème en draag zo nodig een beschermende zonnehoed.

Tot slot is het raadzaam om geen pijnstillers zoals ibuprofen of aspirines te gebruiken vanwege het stimulerende effect daarvan op blauwe plekken en verkleuringen. Mocht je toch gebruik willen maken van pijnstillers, dan adviseren wij om paracetamol te gebruiken.

Het resultaat van de behandeling

Na het opvullen van de kaaklijn zal het herstel vrij snel verlopen. Het resultaat is direct zichtbaar en na twee weken optimaal. Hyaluronzuur wordt na ongeveer 9 tot 12 maanden volledig afgebroken door het eigen lichaam. Je kunt de behandeling om die reden dus meerdere keren herhalen.

De kosten van het verstrakken van de kaaklijn

De kosten van het verstrakken van de kaaklijn met kaaklijn filler verschilt per persoon en per situatie. Bij OranjeKlinieken start de prijs bij € 610.

Kaaklijn verstrakken met radiofrequenties

Naast het gebruik van kaaklijn fillers, is het ook mogelijk om de huid rondom de kaaklijn te verstrakken en verbeteren door middel van radiofrequenties. Tijdens deze behandeling worden apparaten gebruikt die de aanmaak van nieuwe cellen en collageen stimuleren, door geluidsgolven naar het gebied rondom de kaak te zenden.

Kaaklijn verstrakken met vetbevriezing

Een andere manier om een strakke kaaklijn te bewerkstelligen is het bevriezen van vet rondom het gebied van de kaak, zoals het vet onder de kin. Dit wordt ook wel Cryolipolyse genoemd. Cryolipolyse is geen eenmalige behandeling, maar een behandeling die minimaal 3 keer uitgevoerd moet worden voor het beste resultaat.

Buccaal vet verwijderen

Vaak wordt het verstrakken van de kaaklijn gecombineerd met het volumeherstel van de wangen. Door de ‘hamsterwangen’ te verwijderen breng je nog meer contouren aan in het gezicht, waardoor je junkbeenderen meer definitie krijgen. Door het verstrakken van de kaaklijn en het verwijderen van buccaal vet de combineren, lijkt het gezicht een stuk slanker.

Het trainen van de kaaklijn

Sommige mensen zijn van nature gezegend met een strakke kaaklijn, anderen moeten het hebben van een ingreep. Je vraagt je misschien af of je een kaaklijn kunt trainen? Het antwoord is ja. In je gezicht zitten verschillende spieren en spieren kun je trainen. Sterke gezichtsspieren zorgen voor strakkere contouren. Het nadeel van deze methode is echter dat het een stuk langer duurt om het gewenste resultaat te bereiken en dat je de kaaklijn dagelijks moet blijven trainen met gezichtsoefeningen, anders is het resultaat binnen een mum van tijd verdwenen.

Oefeningen die je zou kunnen proberen om je kaakspieren te trainen zijn nek-curls, tong twisters en het uitspreken van (mede)klinkers.

Nek-curls voor een strakkere kaaklijn

Deze oefening voer je uit door op een platte ondergrond te liggen, zoals op een matje op de vloer of op je bed. Als je recht ligt, til je je hoofd iets omhoog en beweeg je je kin naar je borst toe. Probeer tijdens deze beweging tegelijkertijd je tong tegen je gehemelte aan te duwen. Dit activeert de nekspieren. Je kunt rustig beginnen met 3 sets van 5 tot 10 herhalingen. Naarmate de tijd vordert kun je dit opbouwen, maar probeer te allen tijde nekkrampen te voorkomen.

Tong twisters voor een strakkere kaaklijn

Deze oefening voer je uit door je tong op je gehemelte, precies achter je tanden, te plaatsen. Vervolgens oefen je druk en spanning uit op je tong en sluit je je mond volledig. Als je mond gesloten is, begin je te neuriën. Het vibrerende geluid in combinatie met spanning op de juiste plekken activeert de spieren onder je kin. Je kunt beginnen met 3 sets van 10 tot 15 herhalingen en dit naarmate de tijd vordert opbouwen.

Klinkers en medeklinkers uitspreken

Het klinkt misschien gek, maar het uitspreken van (mede)klinkers kan helpen bij het trainen van je kaakspieren. Probeer de klinkers en medeklinkers apart van elkaar uit te spreken en de geluiden en bewegingen te overdrijven. Span je mond actief aan – je tanden zouden hierbij niet zichtbaar moeten zijn. Deze oefening zou helpen om de spieren rondom de mond te trainen. Je kunt langzaamaan beginnen met 3 sets van 15 herhalingen om dit vervolgens op te bouwen naar meer.

Daarnaast zijn er nog veel meer oefeningen om je kaaklijn te trainen, zoals het veel kauwen op kauwgum.

Waar komt de populariteit van de strakke kaaklijn eigenlijk vandaan?

In de Griekse mythologie staat Aphrodite bekend als de godin van de liefde, vruchtbaarheid en vooral schoonheid. Aphrodite werd gezien als één van de mooiste godinnen, die aanbeden werd door zowel mannen als vrouwen. Ze voldeed aan het schoonheidsideaal van deze tijd: een mooi gevormd lichaam met een hoekig gezicht. De strakke lijnen in het gezicht, waaronder rondom de kaak, zijn door Aphrodite een deel geworden van het schoonheidsbeeld zoals we deze nu kennen.

Tot slot

Hoewel er meerdere manieren zijn om een strakkere kaaklijn te krijgen, is de snelste en meest houdbare manier de behandeling met kaaklijn fillers. Filler definieert de kaaklijn- en hoek, accentueert de kin, vormt een slanker ogend gezicht en creëert een scheiding tussen het gezicht en de hals. Daarnaast is een operatie overbodig en ben je niet maandenlang bezig met het trainen en overbelasten van de kaak. Een filler behandeling duurt enkel zo’n 20 minuten en je hebt er tot wel 12 maanden plezier van.

Heb je een vraag?

Bel direct: (033) 2462546
Maandag: 13:00 - 17:00
Dinsdag - Zaterdag: 10:00 - 17:00

Maak een afspraak Vrijblijvend adviesgesprek

Online afspraak


Afspraak voor een behandeling?

Een afspraak maken voor een behandeling. Bel ons op 033 2462546  of maak direct online een afspraak.

Afspraak maken bel: 033-2462546