Onderkin behandelen

Home » Onderkin weghalen

Onderkin weghalen

Heb jij last van overtollig vet in de onderkin en wil je hiervan af, maar wil je niet dat er in je gezicht gesneden wordt? Dan is een onderkinbehandeling door middel van de lipolaser het perfecte alternatief! Zo hoef je geen gebruik te maken van liposuctie en ben je binnen een handomdraai van je dubbele kin af.

Afspraak maken?


Boek afspraak


Onze klanten zijn blij met ons.
Lees hun ervaringen op Feedbackcompany.nl.

De onderkin weghalen zonder operatie

Plaatselijk vet onder de kin kan door meerdere factoren ontstaan, zoals gewichtstoename, veroudering of een erfelijke aanleg. Het kan nogal een opgave zijn om het vet op de onderkin te verwijderen door enkel een goed dieet of genoeg beweging, en het vet verwijderen door middel van een chirurgische ingreep is ook niet altijd gewenst. Gelukkig is het tegenwoordig ook mogelijk om de onderkin te behandelen zonder operatie, met behulp van de lipolaser.

De lipolaser maakt de onderhuidse vetcellen vloeibaar maken en smelt ze weg. Dit vermindert de vetophopingen onder de kin drastisch en verstrakt de huid gedurende het proces. Hierdoor worden de vormen en contouren rondom de kin weer netjes in model gebracht.

Waarom de lipolaser?

Het grootste voordeel van de lipolaser is dat er niet in de huid rondom de kin wordt gesneden. Dit is wel het geval bij liposuctie. Gedurende de behandeling met de lipolaser wordt er onder verdoving enkel twee kleine openingen gemaakt die niet gehecht hoeven worden. Het is een vrijwel pijnloze behandeling, met een korte herstelperiode en vrijwel direct resultaat. Daarnaast is de kans op complicaties door de verfijnde werking van de lipolaser vrijwel nihil.

Een onderkin behandeling met de lipolaser

Het verwijderen van vet uit de onderkin is een redelijk simpele procedure. Om je een goed beeld te geven van het proces leggen we je de behandeling van begin tot eind uit.

Voor de onderkin behandeling

Voordat je aan de behandeling begint is het goed om een intakegesprek in te plannen. Dit gesprek is geheel kosteloos en vrijblijvend en dient volledig om jouw specifieke situatie te bespreken en eventuele vragen te beantwoorden. Tijdens dit gesprek is het mogelijk om aan te geven welke specifieke zones rondom de kin jou het meeste storen. Met deze informatie en de medische gegevens kan de arts een analyse van de huid maken, waarna de mogelijkheden van de onderkinTbehandeling besproken kunnen geworden. Hierbij krijg je een uitgebreide uitleg over de lipolaser en een inschatting van het resultaat. Ook zullen de kosten besproken worden, zodat je het gehele plaatje compleet hebt. Mocht je na het gesprek zeker weten dat dit de juiste behandeling voor jou is, dan kun je eventueel meteen een afspraak inplannen.

Tijdens de onderkin behandeling

Tijdens de behandeling wordt de huid rondom de onderkin afgetekend en vervolgens lokaal verdoofd. Daarna wordt er een verdunde verdovingsvloeistof in het onderhuidse vetweefsel gespoten. De vloeistof bestaat uit epinefrine en vernauwt de bloedvaten. Dit gehele proces wordt als vrijwel pijnloos ervaren.

Bij het gebruik van de lipolaser worden er door de stompe naald (canule) kleine ‘tunneltjes’ gevormd. Deze zijn enkel 3 tot 4 mm breed, waardoor je dus geen littekens overhoudt aan de behandeling. In de onderkin zal slechts 2 keer een canule ingebracht worden. De tunneltjes krimpen en hechten zich aan elkaar gedurende het helingsproces, waardoor de huid en het spierweefsel wordt samengetrokken en de onderkin weer gevormd wordt naar behoren, met een stevigere huid en strakkere contouren.

Na de onderkin behandeling

Na de behandeling met de lipolaser worden eventuele kleine wondjes afgedekt met een drukverband en dien je 48 uur een hoofdband te dragen, welke je in onze kliniek krijgt.

Na de behandeling worden er afspraken ingepland voor een nacontrole van een week later en vervolgens voor een tweede controle 3 maanden later. Nadat de afspraken zijn gepland, mag je meteen naar huis. Het is wel belangrijk om iemand mee te nemen, omdat je zelf niet achter het stuur mag zitten.

Na de onderkinbehandeling zul je nauwelijks napijn ervaren, waardoor pijnmedicatie ook niet nodig is. Mocht je toch pijn ervaren, dan is het toegestaan om paracetamol in te nemen.

Wat is de hersteltijd na een onderkin behandeling?

Omdat de kans op bloedingen en zwellingen na de behandeling vrijwel nihil is, is de hersteltijd ook van korte duur. Je kunt na 1 tot 2 dagen je dagelijkse routine oppakken en na 1 tot 2 weken is het weer toegestaan om te sporten.

Wat is het resultaat na het behandelen van de onderkin?

Bij het merendeel van de patiënten is er vrijwel direct na de lipolaser behandeling een verbetering van de vorm en de contouren van de onderkin te zien. Dit neemt in de weken en maanden na de behandeling alleen maar toe. Hetzelfde geldt voor de huidverstrakking rondom de onderkin.

Is een onderkin behandeling veilig?

kleiner dan een behandeling door middel van liposuctie, omdat er niet in de huid gesneden wordt. De grootste problemen ontstaan als niet alleen het vetweefsel, maar ook het omliggende weefsel wordt behandeld. Bij OranjeKlinieken wordt er bij een onderkinbehandeling enkel het afgetekende gebied behandeld. Door de verfijnde werking van de lipolaser hoef je je geen zorgen te maken over grote risico’s en trauma’s.

Wat zijn de bijwerkingen van een onderkin behandeling?

Bij elke ingreep is er een kans dat er bijwerkingen zullen optreden. Dit is bij de lipolaser niet anders; je kunt last krijgen van een tijdelijk verdoofd gevoel van de huid, zwellingen of blauwe plekken. De kans op een zware bijwerkingen of complicaties ligt echter onder de 0,01%.

Wat is de prijs van een onderkin behandeling?

De kosten van het verwijderen van vet onder de kin door middel van de lipolaser verschilt per persoon en per situatie. Bij OranjeKlinieken start de prijs bij € 999. Het is ook mogelijk om de onderkin behandeling te combineren met het verstrakken van de kaaklijn. Deze combi-behandeling begint bij  € 1499.

Heb je een vraag?

Bel direct: (033) 2462546
Maandag: 13:00 - 17:00
Dinsdag - Zaterdag: 10:00 - 17:00

Maak een afspraak Vrijblijvend adviesgesprek

Online afspraak


Afspraak voor een behandeling?

Een afspraak maken voor een behandeling. Bel ons op 033 2462546  of maak direct online een afspraak.

Afspraak maken bel: 033-2462546