Onderooglidcorrectie

Home » Hangende oogleden

Hangende oogleden

Hangende oogleden zorgen niet alleen voor een vermoeide ‘droopy’ blik, maar ze kunnen ook erg vervelend zijn omdat ze je zicht kunnen belemmeren. Daarnaast kan je ook nog eens last hebben van hoofdpijn. Gelukkig is het mogelijk om hangende oogleden te behandelen, zodat je weer verlicht en met een vrolijk en opgewekt gezicht het leven door kan!

Afspraak maken?


Boek afspraak

Onze klanten zijn blij met ons.
Lees hun ervaringen op Feedbackcompany.nl.

De oorzaken van hangende oogleden

De grootste oorzaak van hangende oogleden is ouderdom. Door de jaren heen veroudert de huid en wordt de huid rondom de ogen een stuk slapper. Hierdoor kunnen de oogleden gaan hangen. Naast ouderdom zijn er ook andere oorzaken, zoals:

  • Vochtophopingen
  • Een (bindweefsel)ontsteking van de ogen
  • Problemen met de oogspieren (spierziekten en verzwakte oogspieren)
  • Aandoeningen aan de ogen en oogkassen

De meest voorkomende klachten bij hangende oogleden

Klachten door hangende oogleden zijn niet enkel van cosmetische aard, maar ook van medische aard. Dat kan erg vervelend zijn. Zo kunnen mensen met hangende oogleden last hebben van hoofdpijn, zware oogleden, vermoeide ogen en verminderd zicht. Gelukkig is dit een probleem dat goed behandeld kan worden door een kleine chirurgische ingreep.

Hangende oogleden behandelen door middel van een ooglidcorrectie

Hangende ogen kunnen eenvoudig opgelost worden door middel van een ooglidcorrectie. Deze ingreep wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Tijdens de ingreep wordt de overtollige huid met eventueel wat vetweefsel, rondom de ogen, verwijderd. De ingreep duurt ongeveer een uur voor een bovenooglidcorrectie en anderhalf uur voor een onderooglidcorrectie.

[foto before] [foto after]

De behandeling

Aan de start van de behandeling word je plaatselijk verdoofd. De injecties met de verdoving kunnen even vervelend aanvoelen, maar zodra de behandeling begint voel je niets.

Na de verdoving tekent de arts op de oogleden nauwkeurig hoeveel huid er verwijderd moet worden. Vervolgens wordt er een reepje huid weggesneden. Afhankelijk van de situatie wordt er ook een stukje van de oogkringspier weggenomen. Als er te veel vet in het gebied zit, dan wordt dit ook verwijderd.

Na de ingreep worden de kleine vaatjes dicht gebrand en het sneetje weer gehecht. We koelen de oogomgeving meteen, om zwelling zoveel mogelijk tegen te gaan. De operatieassistent maakt een afspraak om terug te komen voor het verwijderen van de hechtingen.

Lees hier meer over een ooglidcorrectie.

De kosten van een ooglidcorrectie

De kosten van de behandeling verschilt per persoon en per situatie. Bij OranjeKlinieken start de prijs van een ooglidcorrectie bij € 895.

Niet-chirurgische tips tegen hangende oogleden

Een ooglidcorrectie is de meest permanente oplossing tegen hangende oogleden. Daarnaast zijn er ook niet-chirurgische opties om de hangende oogleden tijdelijk te behandelen. Deze tips zullen echter minder effect hebben in vergelijking met een ooglidcorrectie.

Breng komkommer aan op de oogleden

Je hebt het vast wel eens op de televisie voorbij zien komen: komkommers op de ogen. Komkommers bevatten cafeïne- en ascorbinezuur. Dit zijn stoffen die helpen bij het verminderen van een ontsteking op een natuurlijke manier.

Zorg ervoor dat de plakjes komkommer gekoeld zijn en leg deze over de oogleden. Laat de komkommers vervolgens 20 tot 30 minuten liggen voordat je ze verwijdert en was je gezicht vervolgens met koud water.

Gebruik kamillethee

Een andere optie is om koude, vochtige (kruiden)theezakjes onder de ogen te leggen. Kruidenthee kan een rustgevend effect hebben. De voorkeur gaat uit naar kamillethee, omdat kamille van nature ontstekingsremmend is.

Het is belangrijk om de theezakjes eerst in heet water te laten intrekken. Vervolgens koel je de zakjes af in de koelkast. Als de theezakjes volledig zijn afgekoeld, dan plaats je ze voor 15 tot 20 minuten op de oogleden. Dit zou eventuele zwellingen verminderen en de huid rond de ogen tijdelijk versterken.

Tot slot

Hangende oogleden hebben verschillende oorzaken en kunnen erg vervelend zijn, maar kunnen gelukkig behandeld worden door middel van een ooglidcorrectie. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Bel ons op 033-02462546 of maak eenvoudig een online afspraak.

Heb je een vraag?

Bel direct: (033) 2462546
Maandag: 13:00 - 17:00
Dinsdag - Zaterdag: 10:00 - 17:00

Maak een afspraak Vrijblijvend adviesgesprek

Online afspraak


Afspraak voor een behandeling?

Een afspraak maken voor een behandeling. Bel ons op 033 2462546  of maak direct online een afspraak.

Afspraak maken bel: 033-2462546