Ooglidcorrectie uit laten voeren

Home » Hangende oogleden

Hangende oogleden

Hangende oogleden veroorzaken niet alleen een vermoeide en hangende uitstraling, maar ze kunnen ook erg hinderlijk zijn doordat ze je zicht belemmeren. Bovendien kunnen ze hoofdpijn veroorzaken. Gelukkig is er een oplossing om hangende oogleden te behandelen, zodat je weer verlichting kunt vinden en de wereld met een blij en opgewekt gezicht kunt aanschouwen.

Afspraak maken?


Boek afspraak

Onze klanten zijn blij met ons.
Lees hun ervaringen op Feedbackcompany.nl.

De oorzaken van hangende oogleden

Hangende oogleden ontstaan wanneer het weefsel rond de ogen begint te verzakken. Dit kan een erfelijke factor zijn, maar kan ook worden veroorzaakt door ouderdom of door schade aan de huid door de zon. Het kan ook worden veroorzaakt door vermoeidheid, allergieën of hormonale veranderingen. Naast ouderdom zijn er ook andere oorzaken, zoals:

  • Vochtophopingen
  • Een (bindweefsel)ontsteking van de ogen
  • Problemen met de oogspieren (spierziekten en verzwakte oogspieren)
  • Aandoeningen aan de ogen en oogkassen

De meest voorkomende klachten bij hangende oogleden

Klachten door hangende oogleden zijn niet enkel van cosmetische aard, maar ook van medische aard. Dat kan erg vervelend zijn. Zo kunnen mensen met hangende oogleden last hebben van hoofdpijn, zware oogleden, vermoeide ogen en verminderd zicht. Gelukkig is dit een probleem dat goed behandeld kan worden door een kleine chirurgische ingreep.

Hangende oogleden behandelen door middel van een ooglidcorrectie

Hangende ogen kunnen eenvoudig opgelost worden door middel van een ooglidcorrectie. Deze ingreep wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Tijdens de ingreep wordt de overtollige huid met eventueel wat vetweefsel, rondom de ogen, verwijderd. De ingreep duurt ongeveer een uur voor een bovenooglidcorrectie en anderhalf uur voor een onderooglidcorrectie.

De behandeling

Aan de start van de behandeling word je plaatselijk verdoofd. De injecties met de verdoving kunnen even vervelend aanvoelen, maar zodra de behandeling begint voel je niets meer.

Na de verdoving tekent de arts op de oogleden nauwkeurig af hoeveel huid er verwijderd moet worden. Vervolgens wordt er een reepje huid weggesneden. Afhankelijk van de situatie wordt er ook een stukje van de oogkringspier weggenomen. Als er te veel vet in het gebied zit, dan wordt dit ook verwijderd.

Na de ingreep worden de kleine vaatjes dicht gebrand en het sneetje weer gehecht. We koelen de oogomgeving meteen, om zwelling zoveel mogelijk tegen te gaan. De operatieassistent maakt een afspraak om na een week terug te komen voor het verwijderen van de hechtingen.

Lees hier meer over een ooglidcorrectie.

De kosten van een ooglidcorrectie

De kosten van de behandeling verschilt per persoon en per situatie. Bij OranjeKlinieken start de prijs van een ooglidcorrectie bij € 895.

Niet-chirurgische tips tegen hangende oogleden

Een ooglidcorrectie is de meest permanente oplossing tegen hangende oogleden. Daarnaast zijn er ook niet-chirurgische opties om de hangende oogleden tijdelijk te behandelen. Deze tips zullen echter minder effect hebben in vergelijking met een ooglidcorrectie.

Tot slot

Hangende oogleden hebben verschillende oorzaken en kunnen erg vervelend zijn, maar zijn gelukkig goed behandelbaar door middel van een ooglidcorrectie. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Bel ons op 033-02462546 of maak eenvoudig een online afspraak.

Heb je een vraag?

Bel direct: (033) 2462546
Maandag: 13:00 - 17:00
Dinsdag - Zaterdag: 10:00 - 17:00

Maak een afspraak Vrijblijvend adviesgesprek

Online afspraak


Afspraak voor een behandeling?

Een afspraak maken voor een behandeling. Bel ons op 033 2462546  of maak direct online een afspraak.

Afspraak maken bel: 033-2462546