Home » Chirurgie » Ooglidcorrectie » Onderooglidcorrectie

Onderooglidcorrectie

Het is bewezen; een vermoeide uitstraling heeft de wisselwerking dat het je ook vermoeid en ongelukkig kan laten voelen.

De vermoeide uitstraling kan veroorzaakt worden door wallen, verslapte onderoogleden of rimpels rondom de ogen. Deze specifieke gevolgen van huidveroudering zijn goed te behandelen middels een onderooglidcorrectie.

Prijs onderooglidcorrectie

€ 1250

Behandeltijd

60 / 90 minuten

Onze klanten zijn blij met ons.
Lees hun ervaringen op Feedbackcompany.nl.

ONDEROOGLIDCORRECTIE

DE INGREEP

Tijdens een volledig vrijblijvend intakegesprek worden de onderoogleden nauwkeurig beoordeeld. Op basis hiervan ontvang je een persoonlijk en deskundig advies op maat.

Tevens is het mogelijk om vragen te stellen die misschien zijn ontstaan rondom de onderooglidcorrectie.

Anders dan bij de bovenste oogleden, heb je bij de onderste oogleden in principe geen last van huid die in het gezichtsveld terecht komt. Toch kunnen hangende onderoogleden ook klachten veroorzaken, die gelukkig goed behandeld kunnen worden.

Een onderooglidcorrectie kan op twee manieren worden uitgevoerd. Dit heeft te maken met het feit dat de klachten verschillende oorzaken kunnen hebben: overtollig huid- en vetweefsel, maar ook een verslapping van een onderliggende spier. Wanneer er alleen sprake is van huidoverschot wordt, net als bij de bovenooglidcorrectie, het overtollige huidoverschot weggesneden en eventueel vet verwijderd, waarna de wond wordt gehecht.

De arts maakt hiervoor een subtiel sneetje in de wimperrand. Hierdoor is het litteken vrijwel onzichtbaar wanneer je hersteld bent van een onderooglidcorrectie.

Doordat er toch al sprake is van hersteltijd is het een ideaal moment om deze behandelingen uit te laten voeren. Voor een volledig optimaal resultaat kan in sommige gevallen later nog een filler in de traangoot gespoten worden. Dit is nodig wanneer er volumeverlies is onder de ogen. Wij adviseren hiermee wel even te wachten tot het vocht en eventuele zwelling helemaal verdwenen zijn.

Een onderooglidcorrectie is een relatief eenvoudige chirurgische ingreep en wordt uitgevoerd door een zeer ervaren cosmetisch arts.

De eerste week na de ingreep ben je niet representatief, wees hierop voorbereid. De wond en het litteken hebben tijd nodig om goed te helen. Het is om die reden aan te raden de eerste week rust te nemen. Dit voorkomt tevens zwellingen en complicaties.

Wat hoort bij een normaal herstel:

Roodheid, zwellingen en bloeduitstortingen; Lichte napijn; Wondvocht; Hobbelig litteken.

Net als bij andere ingrepen kunnen er complicaties voordoen.

Een nabloeding of infectie kan ontstaan. Dit komt echter zelden voor. Wanneer er zich problemen voordoen zijn wij 24/7 te bereiken op ons spoednummer.

Mogelijke (zeldzame) complicaties:

  • Nabloedingen
  • Littekenvorming
  • Ontsteking of zwelling van het onderooglid
  • Ongevoeligheid
  • Asymmetrie
  • Cysten
  • Het tijdelijk niet goed kunnen sluiten van het oog

Heb je een vraag?

Bel direct: (033) 2462546
Maandag: 13:00 - 17:00
Dinsdag - Zaterdag: 10:00 - 21:00

 

Maak een afspraak Vrijblijvend adviesgesprek

Online afspraak