Home » Huidverstrakking

Huidverslapping

Door de jaren heen zul je merken dat de huid steeds meer gaat hangen, en dat is niet meer dan normaal. Verslapping van de huid kan zelfs voorkomen als je veel sport en gezond eet, maar gelukkig is daar een oplossing voor! Bij OranjeKlinieken zijn er meerdere effectieve én duurzame behandelingen voor een strakke, stevige en gezonde huid. 

Afspraak maken?

Onze klanten zijn blij met ons.
Lees hun ervaringen op Feedbackcompany.nl.

Huidverslapping

Door een verminderde aanmaak van collageen, nieuwe cellen en elastine vezels wordt de huid met de jaren slapper. Waar sommige mensen last hebben van een hangende hals, hebben anderen weer last van een onderkin. Maar hoe komt dat eigenlijk?

Intrinsieke invloeden op de huid

Er zijn verschillende intrinsieke factoren die een invloed hebben op de huid. Een van de factoren is het verouderingsproces. Naarmate je ouder wordt verandert de hormoonhuishouding, wat een effect kan hebben op je huid. Dit proces vindt voornamelijk plaats in de middelste huidlaag, die onder andere bestaat uit collageen. Deze dient als ondersteuning voor de buitenste huidlaag en zorgt voor de elasticiteit en stevigheid van de huid. Op het moment dat de collageenvezels verdikken en zich desoriënteren, veranderd de buitenste huidlaag en gaat de huid hangen. Dit zorgt voor een verslapte huid, wat je kunt oplossen met huidverstrakking.

Extrinsieke invloeden op de huid

Naast de intrinsieke factoren, zijn er ook extrinsieke factoren die de huid doen verslappen. Hierbij kan je denken aan slechte voeding, alcoholgebruik, roken en blootstelling aan de zon. Dit zijn factoren die het collageen aantasten, beschadigen en degraderen. 

Behandelingen om de huid te verstrakken

Slappe huid kan een deuk achterlaten in je zelfbeeld, wat niet nodig is; huidverslapping is namelijk goed te behandelen. Niet alleen in het gelaat, maar ook andere delen van het lichaam zoals armen, benen, billen en de buik kunnen strakker gemaakt worden door verschillende behandelingen. 

Huid verstrakken door middel van Profhilo

Een van de behandelingen om je huid te verstrakken is een behandeling met Profhilo®. Profhilo gaat de verslapte huid in het gezicht, hals, decolleté en bovenarmen tegen. Het is een anti-aging behandeling met een grote hoeveelheid aan ultra pure Hyaluronzuur, zonder enige chemische toevoegingen. Hyaluronzuur is een stof die van nature al in het menselijk lichaam aanwezig is. Het maakt collageen aan voor de stevigheid en elastine voor de rekbaarheid van de huid. Dit dringt door in de verschillende huidlagen, wat zorgt voor een duurzaam effect.

Hoe verloopt een Profhilo behandeling?

Een Profhilo behandeling is over het algemeen snel en de kans op bijwerkingen is minimaal door de natuurlijke bestanddelen die je lichaam vrijwel direct accepteert. De behandeling wordt uitgevoerd door middel van de BAP-techniek. Dit zorgt ervoor dat de Profhilo strategisch over het behandelgebied wordt verdeeld met een serie injecties. Hierdoor verspreidt de Profhilo zich optimaal in het behandelgebied en heb je maar enkele injecties nodig om de verslapte huid te verstrakken.

Wanneer kan ik resultaat verwachten met een Profhilo behandeling?

Afhankelijk van jouw specifieke situatie en de mate van huidveroudering zijn er ongeveer 2 tot 3 behandelingen nodig om de huid te verstrakken. Dit gebeurt met een tussenpoze van een maand. Omdat de huid vrijwel zelf het werk doet en de aanmaak van collageen en elastine tijd kost, zie je niet direct resultaat. Het effect is vaak 6 tot 8 weken na de eerste behandeling zichtbaar.

Hoelang blijft mijn huid strak met een Profhilo behandeling?

Hoelang je huid strak blijft na een Profhilo behandeling ligt geheel aan de conditie van de huid. Om het optimale resultaat te behouden, wordt er geadviseerd om 1 tot 2 keer per jaar een losse behandeling te ondergaan; het verouderingsproces stopt namelijk nooit.

Huid verstrakken met een filler

Een andere behandeling om je huid te verstrakken is het gebruik van een filler dat bestaat uit Hyaluronzuur. Dit is een stof die net zoals bij Profhilo natuurlijk voorkomt in het menselijk lichaam. Het wordt gebruikt om de huid op te vullen en meer volume te geven. Hierdoor ziet de huid er steviger en jonger uit.

Hoe verloopt een fillerbehandeling?

Deze behandeling bestaat uit enkele injecties met filler in het behandelgebied, zoals in het gezicht. Met uitermate dunne naalden wordt de filler onder de huid gespoten. In de filler zit een verdovingsmiddel, waardoor de behandeling vrijwel pijnloos is.

Wanneer kan ik resultaat verwachten met een fillerbehandeling?

Bij het gebruik van filler is het resultaat vrijwel direct zichtbaar en na 2 weken optimaal. 

Hoelang blijft mijn huid strak met een fillerbehandeling?

Hoelang je huid strak blijft verschilt uiteraard per persoon, maar over het algemeen wordt Hyaluronzuur na 9 tot 12 maanden volledig afgebroken door het lichaam. Dit betekent dat je de behandeling meerdere keren kunt herhalen. 

Huid verstrakken door middel van dermal filler

Naast een reguliere filler, bestaan er ook dermal fillers zoals Radiesse®. Radiesse is een dermal filler die op twee manieren werkt: enerzijds herstelt het volumeverlies en anderzijds zorgen de calcium microsferen in het product voor de aanmaak van nieuw collageen. Dit verbetert de elastine en verstevigd de huid. 

Hoe verloopt een dermal filler behandeling?

Radiesse bestaat uit de klassieke Radiesse en Radiesse Lidocaïne. Radiesse Lidocaïne zorgt voor een hogere mate van comfort bij de behandeling door de vermenging met lidocaïne, een verdovingsmiddel. Dit middel wordt met een dunne naald in kleine hoeveelheden geïnjecteerd. Door het verdoving element wordt de behandeling als nagenoeg pijnloos ervaren. 

Resultaat behandeling Radiesse

Radiesse before after

Wanneer kan ik resultaat verwachten met een dermal filler behandeling?

Bij het gebruik van Radiesse is het resultaat vrijwel direct zichtbaar.

Hoelang blijft mijn huid strak met een dermal filler behandeling?

Door de verschillende ingrediënten in Radiesse is het resultaat meervoudig: minder tot geen rimpels, een liftend effect op de huid én een sterkere huid. Na de behandeling wordt de huid gestimuleerd om nieuw collageen aan te maken, wat een langdurig effect heeft dat tot wel een jaar resultaat kan bieden. Dit is uiteraard afhankelijk van huidtype, levensstijl, leeftijd en andere factoren.

De kosten van huidverstrakking

De kosten van het verstrakken van de huid verschilt per type behandeling. Bij OranjeKlinieken start de prijs bij 299 euro

Huidverjonging door huidverstrakking

Bij OranjeKlinieken zijn er meerdere behandelingen om de huid te verjongen door de verslapte huid te verstrakken. Deze behandelingen zijn snel, vrijwel pijnloos en zorgen voor een lang resultaat. Benieuwd naar de mogelijkheden?  Bel ons op 033-02462546 of maak eenvoudig een online afspraak, gratis en geheel vrijblijvend.

Heb je een vraag?

Bel direct: (033) 2462546
Maandag: 13:00 - 17:00
Dinsdag - Zaterdag: 10:00 - 17:00

Maak een afspraak Vrijblijvend adviesgesprek

Online afspraak


Afspraak voor een behandeling?

Een afspraak maken voor een behandeling. Bel ons op 033 2462546  of maak direct online een afspraak.

Afspraak maken bel: 033-2462546