Self-care tips én tricks tijdens de quarantaine

Meer dan een jaar geleden kwamen we in een lockdown terecht waarbij we met zijn allen ineens thuis zaten. Dat had zo zijn voor en nadelen, natuurlijk. Enerzijds zeeën aan tijd om iets nieuws te ondernemen, anderzijds een hoop extra stress. Stress heeft een effect op onze mentale én fysieke gezondheid. Daarom is het goed om af en toe de tijd voor jezelf te nemen, jezelf even te verwennen en stress te reduceren. Om je een idee te geven hoe je dat het beste kan doen, hebben we verschillende self-care tips en tricks voor je op een rijtje gezet! 

Je eigen spa 

Het ene moment zitten we in een lockdown, het andere moment in een lockdown light. We weten in deze periode niet zeker wanneer iets wel of niet open is. Dit geldt niet alleen voor winkels en musea, maar ook voor de spa: hét perfecte uitje om een volledige (mid)dag heerlijk te relaxen. Maar dat hoeft geen probleem te zijn! Ook thuis is het mogelijk om een eigen spa te creëren. Je kunt één van je favoriete beauty behandelingen uitvoeren, of bijvoorbeeld een gezichtsmassage aan je routine toevoegen. Het internet staat vol tutorials, mocht je nog geen professional zijn. 

Een nieuwe huidverzorgingsroutine

Nu de meeste van ons massaal thuiswerken, hebben we ’s ochtends ruim de tijd om ons klaar te maken en ook ’s avonds hebben we wat uren over. Genoeg tijd dus om je huidverzorging uit te vogelen, te perfectioneren en voor de durfal: te experimenten. De keuze is reuze, dus er zit geheid een product bij dat voor jouw huidtype werkt.

Comfortabel thuiswerken

We hebben natuurlijk geen controle over de huidige situatie, maar we hebben wel controle over onze eigen gewoontes tijdens het thuiswerken. En die kunnen soms wonderen doen voor je humeur! Dingen die kunnen helpen bij een comfortabele thuiswerk situatie is bijvoorbeeld een aparte werkplek inrichten, mocht je hier de ruimte voor hebben. Zo creëer je een afzondering tussen je leefsituatie en je werk. Daarnaast is het goed om bewust pauzes in te lassen en genoeg te lopen. Een wandeling tussendoor, vooral met het lekkere weer, kan geen kwaad! Lopen is niet alleen goed voor je conditie, maar ook goed voor je hersenen. Win-win, dus! 

Mentale gezondheid boven alles

Alles lijkt tegenwoordig over het coronavirus te gaan. De kranten staan er vol mee en het onderwerp komt in bijna elk gesprek minimaal één keer voor. Dat kan best overweldigend zijn, zo’n stroom aan informatie. Daarom is het goed om stil te staan bij je mentale gezondheid. Voor de een betekent dit bewust even geen nieuws lezen, de ander laat social media voor wat het is. Wat voor jou ook werkt: zet je mentale gezondheid altijd op nummer 1.

Doe waar je zelf zin in hebt

Wil je lekker een hele zaterdagmiddag in bad, met een gezichtsmasker op en je favoriete nummer op de achtergrond? Gewoon doen! Een ochtend gamen, een middag lezen of een avond Netflix – het kan allemaal. “Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg” is een uitspraak die niet van toepassing is gedurende deze periode. Doe vooral lekker waar je zelf zin in hebt.