Zoom groom: zo zie je er op en top uit tijdens je videocalls

Zoom meeting

Het is voor velen het nieuwe normaal geworden: videocalls. Een meeting hier, een meeting daar – vergaderingen, lessen, borrels én feestjes vinden tegenwoordig plaats op een beeldscherm. En als we het nieuws moeten geloven blijft dit nog even zo. Daarom kun je je er maar beter op je best uitzien. Niet alleen voor je leidinggevenden, collega’s en vrienden, maar ook voor jezelf! Als jij je goed voelt, straal je dat ook uit. Make-up kan wonderen doen voor je uiterlijk, maar het is niet voor iedereen weggelegd. Het kan ook zo zijn dat je er ’s ochtends simpelweg de tijd niet voor hebt. Gelukkig bestaan er andere manieren!  Daarom hebben we dé tips en tricks voor je op een rijtje gezet om er op en top uit te zien tijdens je volgende videocall.

Zoom lift

Heb je weleens gehoord van de Zoom lift? Sinds we met zijn allen videobellen is de vraag naar een facelift gestegen. En dat is niet gek. Naast dat we anderen in beeld zien, kijken we ook de gehele dag tegen ons eigen gezicht aan tijdens een videocall. Iets wat op kantoor natuurlijk niet van toepassing is.

Gevallen waar we ons vooral aan lijken te storen zijn fronsrimpels en hangende mondhoeken. Iets wat makkelijk op te lossen is met injectables. Een injectable behandeling met botuline toxine zorgt ervoor dat de spieren ontspannen, waardoor je vermoeide look zo wordt omgetoverd in een frisse, vriendelijke uitstraling.

Zoom filter

Nog niet klaar voor een facelift? Dan hebben we the next best thing! Veel mensen zijn er niet van op de hoogte, maar Zoom heeft een ‘geheime’ filter. Op het moment dat je in je videocall zit, kan je linksonder in de hoek klikken op Video Settings. Als je vervolgens op Touch Up My Appearance klikt, komt de filter tevoorschijn. De filter zorgt voor kleine aanpassingen, zoals het egaler maken van je huid waardoor je er frisser uitziet. Optimaal als je ’s ochtends geen tijd hebt voor een volledige make-up routine. 

Juiste belichting en de juiste hoek

Een ander aspect dat vaak wordt onderschat is de juiste belichting. Licht kan heel veel doen voor je uiterlijk op beeld. Natuurlijk licht werkt het beste, dus mocht je home-office een groot raam hebben, zorg dan dat je zo dicht mogelijk bij het raam zit. Plaats je camera aan de ‘juiste’ zijde van je gezicht – de zijde die je vaak ook op foto’s naar voren laat komen. Met het lichtval op deze zijde accentueer je alle juiste kanten van je look. 

Dit kan natuurlijk nogal moeilijk zijn als je geen natuurlijk licht hebt of als het niet vanuit de juiste hoek komt. Ook dan is er een oplossing! Volg precies dezelfde stappen, maar dan met een lamp. Je kunt de lamp achter je laptop plaatsen, zodat het licht niet in de weg van je camera zit.  

Denk aan je outfit

Je gezicht zegt alles, maar de juiste outfit is het perfecte accessoire. Als je de hele dag thuis achter een scherm zit wil je je natuurlijk het liefst zo comfortabel mogelijk voelen. Gelukkig is alleen het bovenste gedeelte van je lichaam in beeld. Om stijlvol én comfortabel te zijn kan je kiezen voor een fijne trui die stijlvol, maar aangenaam is. Heb je onder je trui nog een pyjamabroek aan? Niemand die het ziet! Tenzij je een keer op moet staan, natuurlijk.