Wat te doen tegen wallen onder je ogen

Wat te doen tegen wallen onder je ogen

Wallen onder je ogen zijn niet alleen vervelend, maar het is vaak ook geen prettig gezicht. Daarom willen we er natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Indien je wallen te maken hebben met vermoeidheid, is de oplossing simpel: vroeg naar bed en genoeg slaap. Maar genoeg mensen ervaren wallen en zijn niet moe. In dat geval moet je op zoek naar een andere oplossing. Natuurlijk zijn er genoeg cosmeticaproducten die beweren donkere kringen, vochtophopingen én rimpels onder de ogen te kunnen verminderen. Maar werken deze producten ook? Een goede uitkomst waarvan we weten dat het resultaat boekt zijn fillers. Maar voordat we je alle ins en outs geven over de behandeling om wallen tegen te gaan, leggen we je eerst uit wat dit probleem eigenlijk inhoudt. 

Wat zijn wallen?

We weten natuurlijk hoe wallen eruit zien, maar wat zijn wallen eigenlijk? Veel mensen denken bij wallen aan donkere kringen. Hoewel wallen en donkere kringen vaak door elkaar worden gehaald, zijn het twee hele verschillende dingen. Wallen zijn namelijk zakjes die onder de ogen ontstaan als er te veel vocht, vet of huid ophoopt onder de huid. Het vormt een kleine zwelling en is dus een soort kussentje onder de ogen. Donkere kringen zijn daarentegen precies hoe we ze noemen: donkere kringen. Dit wordt veroorzaakt door bloedvaten die door de huid heen schijnen, waardoor er een donkere waas ontstaat. 

Wat zijn de oorzaken van wallen onder de ogen?

Wallen kunnen verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende oorzaak is erfelijkheid. Maar er zijn ook andere redenen die een rol kunnen spelen, zoals ouderdom, voeding, geïrriteerde huid en een verdikking van de huid. Maar ook volumetekort kan een oorzaak zijn van wallen. Op het moment dat de jukbeenderen naar achter liggen is er namelijk minder support voor de huid onder je ogen. 

Filler behandelingen voor wallen 

Een effectieve methode om wallen tegen te gaan zijn fillers. Maar wat doen fillers eigenlijk? Zoals de naam al zegt, zorgen fillers ervoor dat het volume in je gelaat wordt aangevuld, waardoor er meer spanning komt te staan op je huid. Op het moment dat fillers onder je ogen worden geplaatst, zorgen deze ervoor dat de wangen door de opvulling geleidelijk overlopen naar je ogen. Hierdoor ziet de huid onder je ogen er gladder uit, komen de natuurlijke contouren weer tevoorschijn en verdwijnt de schaduw. Het resultaat? Een frisse én uitgeruste uitstraling waarmee je zonder zorgen weer voor de dag kunt komen! 

Hyaluronzuur filler 

Maar wat voor filler werkt het beste bij een behandeling tegen wallen onder de ogen? Het antwoord is fillers op basis van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een stof die in ieders lichaam zit. Naarmate we ouder worden neemt het aanwezige hyaluronzuur in de huid af. Dit zorgt voor minder elasticiteit en volume. Twee belangrijke factoren bij wallen. 

Resultaat van een behandeling tegen wallen onder de ogen 

Fillers gebaseerd op hyaluronzuur stimuleert de aanmaak van collageen in je huid, waardoor de huid als het ware verjongt. Het fijne aan een filler behandeling bij het tegengaan van wallen is dat het resultaat direct zichtbaar is. Je kan dus zo weer de deur uit! 

Andere tips tegen wallen onder de ogen

Ben je nog niet helemaal klaar voor fillers? Er zijn natuurlijk ook andere manieren om de huid onder je ogen zo gezond mogelijk te maken, waardoor je de wallen onder je ogen kan proberen te voorkomen. Houdt in dit geval rekening met de volgende tips: 

  • Zorg voor voldoende slaap
  • Drink genoeg water – minimaal 1, 5 liter per dag! 
  • Matig je alcohol en cafeïne inname en het roken
  • Staar niet te lang naar je scherm
  • Verbeter je bloedcirculatie door voldoende beweging

En last, but not least: ontspan. Naast het gegeven dat ontspanning lijkt te helpen tegen wallen, is het simpelweg goed voor je algehele gezondheid – iets waar we in alle hectiek wat vaker bij mogen stil staan.