Worden lippen dunner door ouderdom?

Worden lippen dun ouderdom

Het kan je zijn opgevallen dat je lippen er door de jaren heen dunner uit zijn gaan zien. Naarmate we ouder worden verandert er veel aan ons lichaam. De huid begint op een gegeven moment volume te verliezen, waardoor ook de lippen een stukje dunner kunnen worden. Hoe dat allemaal in elkaar steekt, vertellen we je in dit artikel! 

Oorzaken van dunner wordende lippen

De lippen kunnen naarmate we ouder worden door meerdere oorzaken dunner worden. Dit kan natuurlijk aan de leeftijd liggen. De productie van collageen neemt na het 25e levensjaar namelijk af. Collageen zorgt voor structuur en de sterkte van het bindweefsel en is daarom erg belangrijk voor volume in je huid. Het dunner worden van de lippen kan echter ook liggen aan UV-schade. UV-schade zorgt namelijk ook voor het verlies van collageen. Net zoals roken dit doet. Roken vermindert namelijk de hoeveelheid zuurstof die het weefsel bereikt. Dit zorgt voor schade van het collageen. Daarnaast kan het ook liggen aan een factor die je zelf niet in de hand hebt: genetica. Je genetica bepaalt hoeveel collageen je lichaam aanmaakt en afbreekt. Als je minder collageen aanmaakt of meer afbreekt, dan kan het zo zijn dat je sneller volume in het gezicht verliest dan een ander. Hieronder vallen ook de lippen. 

Tips voor het behouden van volle lippen 

Heb je op het moment aardig volle lippen en wil je dit zo houden? Dat kan! Zoals men altijd zegt: voorkomen is beter dan genezen. Maar dit is alleen mogelijk als je er op tijd bij bent. Als dat het geval is, dan is het goed om je lippen en de huid in het algemeen gezond te houden. Stap 1 is het gebruik van SPF, zowel in de zomer als in de winter. Er bestaan meerdere lippenbalsems die SPF bevatten om je lippen te beschermen tegen de zon. Het voordeel is dat deze balsems de lippen ook meteen hydrateren. Om de lippen gehydrateerd te houden is het daarnaast belangrijk om genoeg water te drinken op een dag. Stap 2 is het gebruik van vitamine C. Dit is essentieel voor het maken én behouden van collageen. Probeer daarom genoeg vitamine C binnen te krijgen door de juiste voeding. Daarnaast is vitamine C in veel huidverzorgingsproducten te vinden, dus vitamine C kun je ook op de huid aanbrengen. 

Tips om de lippen voller te maken

Als je last hebt van dunner wordende lippen, dan zijn er manieren om ze weer voller te krijgen. Een van de oplossingen is een behandeling met fillers. Fillers kunnen je lippen opvullen om je jeugdige volle lippen weer terug te krijgen. Hierbij wordt altijd eerst goed gekeken naar je lippen in verhouding met de rest van je gezicht, zodat je een subtiel en natuurlijk resultaat krijgt. Het voordeel van lip fillers is dat het resultaat meestal al na twee weken optimaal is en het zo’n 3 tot 18 maanden blijft zitten. Ben je tevreden? Dan kun je de behandeling gewoon herhalen!