Wat te doen tegen een boze uitstraling

Een boze uitstraling terwijl je helemaal niet boos bent is vaak te danken aan de fronsrimpel. Fronsrimpels ontstaan door het bewust of onbewust fronsen – iets dat je vaker doet op een dag dan je misschien zou denken. Fronsen kan gebeuren door je hoe je je voelt, maar andere factoren kunnen ook een invloed hebben. Schijnt de zon? Dan kan het zo zijn dat je vaker je ogen dicht knijpt, waardoor er een fronsrimpel kan ontstaan. Krijg je veel opmerkingen over je uitstraling? Dat kan vervelend zijn! Wij vertellen je graag hoe je fronsrimpels kan voorkomen, verminderen of gewoon helemaal kan laten verwijderen! 

Fronsrimpel voorkomen

Fronsen doe je vaak onbewust. Het fronsen veroorzaakt vaak fronsrimpels tussen de ogen die voor een boze uitstraling zorgen. Om fronsrimpels te voorkomen, is het belangrijk om je bewust te worden van de momenten dat je fronst. Probeer daarom goed op te letten wanneer je de neiging krijgt om te fronsen en jezelf aan te leren om het gezicht op dat moment te ontspannen. Daarnaast helpt het om in de zomer een zonnebril te dragen. Een zonnebril voorkomt dat je rechtstreeks de zon in kijkt en met je ogen knijpt. Hierdoor voorkom je dus ook het fronsen. Daarnaast is het goed om een gezonde levensstijl aan te houden. Dit klinkt misschien logisch, maar gezonde levensstijl voorkomt rimpels en helpt je huid in goede conditie te houden. Drink daarom genoeg water, eet gezond en rook niet. 

Fronsrimpel verminderen

Als je al fronsrimpels hebt, kun je deze proberen te verminderen met een dermaroller. Dermarollers bestaan uit kleine naaldjes die de huid prikken en microtrauma’s creëren. Dit stimuleert de aanmaak van zowel collageen als elastine, wat de huid verbetert en de fijne lijntjes kan verminderen. 

Naast een dermaroller kun je ook gebruik maken van crèmes die vitamine A bevatten. Vitamine A kan een verjongend effect hebben en fronsrimpels verminderen. Het zorgt namelijk voor een snellere aanmaak van cellen en voor vernieuwing van de huid. Daarnaast geeft een vitamine A crème een boost aan de productie van collageen. Let wel op dat je de crème niet aanbrengt op een gevoelige huid, dit kan voor irritatie zorgen! 

Fronsrimpel verwijderen

Geen zin om dagelijks aan de slag te gaan met rollers en crèmes? Dat is begrijpelijk! Gelukkig is ook daar een oplossing voor: een fronsrimpel behandeling met botox. Hierbij wordt er botuline toxine gebruikt die de spieren die de fronsrimpels veroorzaken laten ontspannen. Hiermee ruil je je boze uitstraling snel én gemakkelijk in voor een frisse en vriendelijke uitstraling. Het voordeel van deze behandeling is dat het slechts 15 minuten duurt en het resultaat al na enkele dagen zichtbaar is. Het resultaat blijft wel 3 tot 6 maanden zichtbaar. Ben je daarna overtuigd? Dan kan je de behandeling gewoon herhalen!