5 tips tegen een zomerdip

De zomer staat voor de deur, wat betekent dat de zon ook weer tevoorschijn komt! Met de versoepelingen in volle gang wil je natuurlijk volop genieten van de aankomende zonnestralen. Maar hoe bereid je jezelf hier het beste op voor? Om je een handje te helpen hebben we 5 tips voor je op een rijtje gezet. 

  • Smeren, smeren én nog eens smeren

Om een stralende huid te behouden is het erg belangrijk om je in te smeren met SPF. Dit is het gehele jaar belangrijk, niet alleen tijdens de zomerdagen. Ook na een behandeling in de kliniek is dit van belang. Dit, zodat bijvoorbeeld fillers niet kunnen verkleuren in de zon. Om het beste uit de kan te halen hebben we enkele tips voor het gebruik van SPF- crèmes op een rijtje gezet:

  • Gebruik het dagelijks, ongeacht de status van het weer
  • Gebruik minimaal SPF 30 voor optimale bescherming
  • Breng het rijkelijk aan op alle lichaamsdelen die in aanraking komen met de zon
  • Breng het 15 tot 20 minuten voordat je je dagelijkse routine begint aan 

Zo is je huid te allen tijde beschermd! 

  • Naast smeren, minder transpireren

Tijdens de zomer zweten we natuurlijk een stuk sneller. Dit is volkomen natuurlijk. De een heeft er echter meer last van dan de ander. De oplossing? Een anti-transpiratie behandeling met botuline toxine! Dit is de ideale oplossing voor overmatig zweten via de oksels. Het resultaat is er al na enkele dagen en kan tot wel 6 maanden duren. Zo overleef je prima de zomer. 

  • Plan je filler behandeling ruim van tevoren

Als je een behandeling wilt laten uitvoeren, dan is het goed om rekening te houden met je planning. Ga je op reis? Plan de behandeling dan niet een dag van tevoren in. Het wordt namelijk niet altijd aangeraden om na een behandeling meteen uren onder de zon te liggen. Fillers worden niet direct volledig door het lichaam opgenomen. Door constante blootstelling aan de zon kan het sneller worden afgebroken, waardoor je het resultaat minder lang behoudt. 

  • Of botox, natuurlijk

Een goede planning is niet alleen van toepassing bij een filler behandeling, maar ook bij een behandeling met botox. Botuline toxine heeft namelijk ook tijd nodig om verwerkt te worden door het lichaam. Als je meteen na de behandeling door de warmte gaat zweten, dan loop je risico om de botox eruit te zweten. Dat willen we natuurlijk voorkomen. 

  • Girls just wanna have fun… and sun! 

Ben je niet zo van de zonnebrillen? Of raak je deze constant kwijt? Dan is de kans groot dat je gedurende de zomermaanden uren met je ogen dichtgeknepen zit. Door het constant aanspannen van de spieren tussen je wenkbrauwen kunnen er rimpels ontstaan. Dit kan makkelijk opgelost worden met een behandeling tegen fronsrimpels. Bij deze behandeling zorgt botox voor het ontspannen van de spieren die de fronsrimpels veroorzaken. Het resultaat? Een frisse én vriendelijke uitstraling. Helemaal summer-proof!