Alles wat je moet weten over Elastine

Elastine wat is het en wat voor rol speelt het bij de kwaliteit van de huid?

Onze huid bestaat uit drie verschillende lagen; de opperhuid, de lederhuid en het onderhuids bindweefsel. In de lederhuid bevinden zich fibroblasten die de eiwitten collageen en elastine produceren. Evenals collageen speelt elastine een belangrijke rol bij het bepalen van de huidkwaliteit.

Wat doet elastine?
Elastine biedt elasticiteit en veerkracht. Elastine zorgt ervoor dat de huid terugveert naar de oorspronkelijke vorm, nadat de huid is uitgerekt of samengetrokken. Elastine zorgt er bijvoorbeeld voor dat kleine lachrimpeltjes verdwijnen als je het gezicht weer ontspant. Elastine draagt dus bij aan het behoud van een jeugdige uitstraling.

Afname van elastine
Naarmate we ouder worden, neemt de productie van elastine af. Elastine, dat ervoor zorgt dat de huid zich uit kan rekken, maar ook dat huid terug kan veren. De huid wordt letterlijk minder elastisch en veerkrachtig door de afname van elastine, wat resulteert in huidverslapping. Externe factoren zoals blootstelling aan de zon, roken, luchtvervuiling en een ongezond voedingspatroon kunnen dit proces van elastose (minder elastine) versnellen en verergeren.

Elastine in de huid herstellen
Een gezonde leefstijl met voldoende hydratatie en goede voeding, draagt veel bij aan het behoud van elastine in de huid. Door gezond te eten en voldoende te bewegen, zorg je ervoor dat de natuurlijke aanmaak van elastine extra wordt gestimuleerd.

Naast een gezonde leefstijl zijn er verschillende behandelingen mogelijk, zoals regeneratieve biostimulatie die de natuurlijke productie van elastine bevordert en beschadigd huidweefsel herstelt.

Bij het overwegen van een behandeling gericht op regeneratieve biostimulatie is het goed om professioneel advies in te winnen bij erkende en gecertificeerde artsen. De behandeling wordt dan afgestemd op jouw wensen en huidtype. Plan hiervoor een gratis consult in met één van onze artsen.

“Straal van binnen naar buiten”

In essentie is elastine een onmisbaar element voor de veerkracht en elasticiteit van verschillende weefsels in ons lichaam. Door bewust om te gaan met externe factoren en gebruik te maken van ondersteunende behandelingen, kun je bijdragen aan het behoud van een jeugdige uitstraling en een gezonde huid.