Susana Contreras Zamora

In Cuba geboren, Havana ( 1986) en al op jonge leeftijd kennisgemaakt met de Nederlandse cultuur & samenleving en in 2005 naar Nederland verhuisd.

In 2015 heb ik de doktersassistenteopleiding afgerond bij Capabel Onderwijs Groep in Utrecht. Sindsdien ben ik werkzaam als doktersassistente in diverse huisartsenpraktijken als eerste aanspreekpunt voor patiënten, triage en het draaien van assistente spreekuren. Ik heb ook veel ervaring als assistente bij uroloog kliniek Vleuten en poli urologie bij het ziekenhuis Meander Medisch Centrum in Amersfoort.

Eén van mijn taken als poliassistente was het klaarmaken van de operatiekamer, steriele instrumenten klaarleggen, assisteren tijdens een cystoscopie of vasectomie, de nazorg uitleggen, wondcontrole en het plaatsen van katheters.

Ik werk graag met en voor mensen, van jongs af aan heb ik de medische wereld meegemaakt. Passie voor de zorg heb ik geërfd van familieleden, in mijn jeugd keek ik altijd op naar mijn tante en oom (beide huisartsen). Mijn hart heeft hier dus altijd gelegen. Het is mijn passie om zorg, toewijding en aandacht te geven aan hulpbehoevenden. Ik ben betrokken bij mensen en draag graag een steentje bij om de kwaliteit van leven te behouden en te verbeteren.

Met veel enthousiasme ben ik nu ook werkzaam bij de Oranje Klinieken waar ik ook mijn passie kan uiten voor de zorg en de medische wereld.