Harold Kneefel

Na zijn studie geneeskunde aan de vrije universiteit van Amsterdam vergrootte Harold (1965) zijn medische kennis door onder meer te werken in de acute geneeskunde (IC), als waarnemend huisarts, forensisch arts en chirurg in opleiding.

BIG: 79044585701
Voordat Harold als waarnemend huisarts in verschillende praktijken werkzaam was, heeft hij zes jaar in de heelkunde gewerkt. Zo is hij onder meer Intensive Care arts geweest in het Meander medisch centrum.”Dat werk paste heel goed bij mij,” legt Harold uit, “omdat ik het uitdagend vind snel de juiste beslissingen te moeten nemen.” Later in zijn loopbaan besluit Harold zich te focussen op het huisartsenvak.  En sinds 2003 heeft hij zijn eigen huisartsenpraktijk in Vathorst, waarbinnen hij o.a. samenwerkt met Felix van der Wissel.
Allround cosmetisch arts
Vanuit een gezamenlijke passie voor chirurgie, zijn Harold en Felix  in 2008 de voorloper van OranjeKlinieken gestart waarbinnen Harold kleine chirurgische ingrepen uitvoert, zoals de bovenooglidcorrectie. Ook werkt hij sinds die tijd met  injectables. Vandaar zijn besluit om zijn tijd te verdelen tussen zijn huisartsenpraktijk en de OranjeKlinieken in de huidige vorm. Hij zal beschikbaar zijn voor zowel de injectables als de kleine chirurgische ingrepen.
Om zijn kennis up-to-date te houden, heeft hij zich verder ontwikkeld in de allernieuwste techniek op het gebied van fillers, waarbij gebruik wordt gemaakt van ‘canules’ in plaats van gewone naalden. Voordeel van deze techniek is dat hierdoor de behandeling nagenoeg pijnloos is en de kans op complicaties zoals blauwe plekken minimaal.
Van reconstructieve chirurgie naar cosmetiek
Harold zijn motivatie: ‘Ik heb altijd affiniteit met de chirurgie gehouden. Tijdens mijn werkzaamheden en opleidingsjaren in de ziekenhuizen, heb ik vooral ervaring  opgedaan in de traumatologie en oncologische heelkunde. Daarin werd ik vaak geconfronteerd met patiënten die door een ongeval of ernstige ziekte verminkt werden. Hierdoor ontstond bij mij een sterke behoefte om mij te verdiepen in reconstructieve chirurgie; mensen weer een menswaardig uiterlijk bieden. Hieruit vloeide een sterke belangstelling voor de cosmetische zorg. Mensen nog mooier maken dan ze al zijn. Ik zie cosmetiek niet als een verandering, maar het versterken van de krachtige kenmerken van ons uiterlijk, die ons maken tot wie we zijn.
Mijn specifieke aandacht is gericht op het verfraaien en accentueren van de ogen. Een van de belangrijkste kenmerken van ons aangezicht. Ik richt me hierbij vooral op de ooglid chirurgie, mini facelift en de interventies via een rimpelbehandeling en fillers.
Voor mij is daarbij het volgen van de natuurlijke contouren essentieel. Ik streef naar een zo natuurlijk mogelijk resultaat. Klanten sta ik hierbij graag met een advies op maat bij.”
Laagdrempelig
Als je Harold vraagt hoe klanten hem als arts zien, antwoordt hij:
“Uit een onderzoek onder klanten bleek hoe klanten naar ons kijken: ze zien en ervaren ons als laagdrempelig. En klanten geven aan het gevoel te hebben serieus genomen te worden. Dat we echt wat met hun vragen en wensen doen. Ik denk dat ‘zeker voor een huisartsenrelatie met een patiënt’ het toegankelijke heel erg belangrijk is.”