Felix van der Wissel

Felix (1967) heeft zijn studie geneeskunde in 1995 afgerond aan de universiteit van Maastricht.

Na zijn studie geneeskunde wilde hij Orthopedisch Chirurg worden; Dit is een 6 jarige specialisatie waarvan 2 jaar vooropleiding algemene chirurgie.  Na de vooropleiding chirurgie heeft hij nog een half jaar een opleiding gedaan in het brandwondencentrum in Beverwijk. Hier heeft hij veel kennis opgedaan over de genezing van huid en werd er intensief samengewerkt met de plastisch chirurgen.

BIG: 69044625801

Doordat het werk in een ziekenhuis steeds minder beviel en hij het echte patiënten contact miste, besloot hij om te stoppen met deze opleiding en in plaats hiervan huisarts te worden. En daar heeft hij nooit spijt van gekregen, want hierdoor kan hij zijn huisartsenwerk combineren met  zijn grote passie voor de chirurgie.

TV dokter

Naast zijn werk als huisarts en cosmetisch arts, heeft Felix ook een media carrière. Zo is hij onder meer bekend van het TV programma “Dit is mijn lijf”  Ook is hij radio- en tv-dokter bij RTV Utrecht en wordt hij regelmatig gevraagd om medische zaken uit te leggen op de nationale radio- en tv-zenders.

Al in 2008 hebben Felix en Harold Kneefel (zie andere artsen) de voorloper van OranjeKlinieken opgezet. Felix legt uit waarom: “Omdat we beiden een passie hebben voor chirurgie en er ook goed in zijn, besloten we chirurgische verrichtingen te gaan doen. Ik houd van de esthetische en cosmetische chirurgie. Het geeft zoveel voldoening om door jouw handen iemand nog weer mooier te maken.”

Ooglidcorrecties, het ‘oog van de meester’..

Felix gaat zich binnen OranjeKlinieken richten op de esthetische en cosmetische verrichtingen. Zijn specialiteit zijn met name ooglidcorrecties. Hij vertelt: “Ik heb vroeger veel portret getekend en lees daarom een gezicht heel nauwkeurig. Het woord “ooglidcorrectie” zegt genoeg. Het moet een correctie zijn, niet een verandering van iemands blik. Helaas zie je dat veel te vaak bij klinieken die niet voldoende tijd nemen om te tekenen.”

De geruststellende factor.

“Voor iedere patiënt is een behandeling meestal nieuw en dus erg spannend. Het is erg belangrijk te voelen welke manier van geruststellen iemand nodig heeft. Samen met mijn assistente weten wij inmiddels haarfijn wat plezierig is. Bij de één is dat met name kalmte en stilte. De ander wil graag praten over dagelijkse dingen en vaak helpt een luchtige ontspannen sfeer het best met een lekker muziekje op de achtergrond. Vrijwel iedereen zegt na de operatie dat het zo ontzettend meegevallen is. Dat vat ik op als een compliment.” Aldus Felix.

Routineoperatie zonder routinegevoel.

“Allereerst gaat het om resultaat. De meeste klanten die bij ons komen hebben ons als referentie gekregen van een bekende. Daarnaast is het erg belangrijk dat er vertrouwen is in de arts. Dat ontstaat al bij de intake. Door alles goed en open te bespreken en te verduidelijken waar nodig, leer je elkaar al kennen. Belangrijk om te melden is dat ik duidelijke grenzen heb, ik opereer alleen als ik het cosmetisch of functioneel nodig vind. Ik zal het ook zeggen als ik het niet nodig vind. Ik ben heel open en direct.

Op de dag van de operatie ben je geen vreemde meer en voelen mensen zich op hun gemak. Voor ons zijn het routineoperaties die we toch iedere keer weer benaderen alsof we alles voor het eerst doen. Daardoor blijven we zeer alert en gefocust.”