Botox Amersfoort

Alles wat je moet weten over Botox

Een Botox behandeling

Een Botox behandeling, menig vrouw zal er in hun leven eens of meermaals over na hebben gedacht. En niet alleen vrouwen overwegen een cosmetische behandeling, mannen hechten tegenwoordig net zo veel waarde aan hun uiterlijk als vrouwen.

Want ondanks de uitspraak ‘je bent zo jong als dat je je voelt’ kan ons spiegelbeeld dit zo nu en dan flink ontkrachten. Zodra jouw voorkomen niet meer strijkt met hoe jij je van binnen voelt kan dit impact hebben op niet alleen je gemoedstoestand maar bijvoorbeeld ook op je zelfvertrouwen. De vraag naar cosmetische behandelingen is in de laatste jaren dan ook enorm gestegen.

Botox in Amersfoort

Ook hier in Amersfoort overwegen steeds meer mensen een Botox of Filler behandeling. Het aantal cosmetische klinieken in Amersfoort is daarom bijna niet meer op twee handen te tellen. Klinieken in Soest, Baarn, Leusden en verdere omstreken dan nog niet eens meegeteld.

Naast het feit dat het voor de meeste onder ons geen keuze is die zo van de feen op de andere dag gemaakt is, maakt de wirwar van informatie en keuze uit tientallen verschillende klinieken de keuze niet veel gemakkelijker.

Wij willen je hier graag hierijbij helpen door in dit artikel in te gaan op de meest gestelde vragen en op- en misvattingen omtrent Botox.

Wat is botox?

Botox gebruiken we in de volksmond als verzamelnaam voor de werkzame stof die wordt geïnjecteerd bij een rimpelbehandeling. Deze stof heet in werkelijkheid Botuline Toxine. Botuline Toxine is een natuurlijk eiwit wat zich na de behandeling biologisch afbreekt en het lichaam verlaat.

Wat doet botox?

Wanneer jij lacht spannen er minstens 20 spieren aan in jouw gezicht. Als je boos kijkt zijn dat er zelfs 40. Wat Botox, of eigenlijk Botuline Toxine, doet is het tijdelijk onderbreken van de communicatie tussen de spier, waaronder de Botox is gespoten, en de zenuw. Hierdoor worden er tijdelijk de signalen van de zenuw naar spier geblokkeerd en ontspant de spier. De huid strijkt zich glad waaronder de reeds gevormde rimpels.

Wat is een zone?

Een zone is een gebied in het gelaat die we behandelen met Botox. Deze zone komen vaak overeen met het ‘rimpel patroon’. Zo heb je bijvoorbeeld de frons aan de voorzijde (de verticale lijn tussen de wenkbrauwen), de voorhoofdrimpels (horizontale lijnen op het voorhoofd) en de kraaienpootjes (de rimpeltjes naast de ogen).

Afspraak maken

Welke rimpels kan je in Amersfoort behandelen met Botox?

Er zijn vele verschillende rimpelbehandelingen die kunnen worden uitgevoerd met Botuline Toxine. Welke worden aangeboden verschilt per kliniek. Zo behandelen wij in Amersfoort fronsrimpels, kraaienpootjes, rimpels in de kin, voorhoofdrimpels en hangende mondhoeken met Botuline Toxine.

Daarnaast bieden wij ook een Anti-Transpiratie behandeling en wenkbrauwlift aan waarbij ook Botuline Toxine wordt gebruikt.

Is een Botox behandeling veilig?

Een behandeling met Botuline Toxine is absoluut veilig. Botox is vanaf 1989 een goedgekeurd medicijn. Echter werd Botox toen vooral gebruikt in de oogheelkunde en neurologie. Denk hierbij aan het behandelen van spasme in de oogleden en de rest van het lichaam.

Botox wordt al sinds de jaren 90 gebruikt voor cosmetische doeleinden maar in 2002 is het gebruik voor deze doeleinden door de FDA daadwerkelijk goedgekeurd.

Daarnaast wordt Botuline Toxine in zeer verdunde vorm ingespoten bij een Botox behandeling. Voor het een lichaam in wordt gespoten wordt de Botuline Toxine duizend maal verdund. Om het nog duidelijker te maken; voor een Botox behandeling wordt er nog geen halve microgram (0,000 0005 gram) Botuline Toxine gebruikt.

Botox is veilig mits je de volgende punten in acht neemt!

Een rimpelbehandeling met Botox is zoals je hiervoor hebt gelezen sinds 2002 goedgekeurd. Dit betekend echter niet dat je gerust in zee kan gaan met iedereen die een rimpelbehandeling met Botox aanbiedt. Laat je enkel behandelen bij een gecertificeerde arts. Een betrouwbare cosmetische arts staat in het BIG register ingeschreven. Dit kan je te allen tijde nagaan op de website van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Controleer daarnaast of er gebruik wordt gemaakt van geregistreerde merken Botuline Toxine.

Prettig zo’n checklist voor het kiezen van een veilige en betrouwbare kliniek? De uitgebreide checklist vind je hier!