Tanden Knarsen

Prijs
Al voor € 499

Behandeltijd
20 minuten

Duur effect
gemiddeld 6 maanden

Soms is de spierspanning in de kaken zo verhoogd dat uw kaken overactief zijn. Overdag kunt u dit prima corrigeren. Vaak wordt u er door uw partner of uw tandarts op gewezen dat u ook ’s nachts knarst. Tandenknarsen kan door deze verhoogde spierspanning voortdurend plaatsvinden, maar het kan ook alleen plaatsvinden in stressvolle periodes. Het is vrijwel altijd mogelijk om tandenknarsen tegen te gaan door een behandeling met Botuline Toxine.

Tanden knarsen.
Lees hieronder hoe de behandeling er van begin tot eind aan toe gaat.

Voor de behandeling


Een behandeling tegen tandenknarsen is eenvoudig en heeft een snel en langdurig resultaat. De arts injecteert met een zeer dun naaldje in de kaakspier. De injecties voelen slechts licht prikkelend aan. Na de behandeling kunt u uw werkzaamheden direct hervatten. Na afloop van de behandeling kan de huid wel wat rood en licht geïrriteerd aanvoelen. Koelen kan hierbij helpen. Na een paar uur is het ongemak al verdwenen.

Tijdens de behandeling


Wij behandelen u met een spierontspannend middel (Botuline toxine)  Dit is Met behulp van injecties in de kaakspieren kan de spierspanning zodanig verlaagd worden dat er een vermindering van de klachten optreedt of dat het tandenknarsen zelfs helemaal stopt. De benodigde hoeveelheid Botuline toxine is afhankelijk van de ernst van de klachten, van de spierdikte en van het aantal spieren dat behandeld wordt. Twee spieren aan elke kant. In principe wordt tijdens een eerste behandeling alleen de grootste kauwspieren, de musculus masseter, behandeld. Indien er echter ook duidelijk pijnklachten of een verhoogde spierspanning in de andere kauwspieren ( de musculus temporalis ) aanwezig zijn kan er ook voor gekozen worden om deze spier de eerste keer al mee te behandelen.

Na de behandeling

Na een behandeling met Botuline toxine is het belangrijk om er goed op te letten dat u niet teveel aan het behandelde gebied komt en u tot ten minste vier uur na de behandeling geen make-up gebruikt om infecties te voorkomen. Dit raden we aan omdat er door het gebruik van de naald kleine gaatjes in de huid ontstaan. Daarnaast raden we aan 12 tot 24 uur na de behandeling niet te sporten en de sauna en/of zonnebank te vermijden. Het duurt namelijk enkele uren voordat de zenuwen de Botuline toxine hebben opgenomen. Het is belangrijk om het eerste uur na de behandeling de geïnjecteerde spier zo veel mogelijk te bewegen en te gebruiken, zodat de Botuline toxine zich zo snel mogelijk in de spier kan nestelen.

Drs. Harold van der Kneefel

Cosmetisch arts

Drs. Wouter van Seggelen

Cosmetisch arts

Drs. Caroline in der Maur

Cosmetisch arts

Drs. Frank Weesie

Cosmetisch arts

 

Zweten is een natuurlijk proces van ons lichaam, maar bij de een werken de zweetklieren anders dan bij de ander. Dit kan ervoor zorgen dat bepaalde personen last krijgen van overmatig zweten via de oksels. Dit kan een negatief invloed hebben op je zelfvertrouwen. Je durft bijvoorbeeld geen strakke kleding meer te dragen of te dicht in de buurt van anderen te komen. Een mogelijke uitkomst is een anti-transpiratie behandeling met botuline toxine. Hoewel botuline toxine bekend staat als middel voor rimpelbestrijding, kan het ook goed worden gebruikt als middel tegen overmatig zweten. De zweetklieren zullen na deze behandeling minder zweet produceren en je zelfvertrouwen neemt weer toe.

ANTI-TRANSPIRATIE OKSELS
Lees hieronder hoe de behandeling er van begin tot eind aan toe gaat.

Voor de behandeling


Als je een anti-transpiratie behandeling voor je oksels overweegt, kun je een persoonlijk gesprek aanvragen met één van de artsen binnen OranjeKlinieken. Aan dit intakegesprek zijn geen kosten verbonden. Tijdens dit gesprek maak je kennis met de arts, de procedure rond de anti-transpiratie behandeling, de nazorg en de mogelijke complicaties. Jouw klachten en wensen, de medische voorgeschiedenis, medicatiegebruik en eventuele allergieën zullen daarbij aan de orde komen.

Op deze wijze kunnen we ook beoordelen of een anti-transpiratie behandeling van de oksels met botuline toxine geschikt is voor jouw lichaam. Tot slot worden er foto’s gemaakt voor in het medisch dossier, zodat je ook het eindresultaat kunt vergelijken met de before foto’s.

Tijdens de behandeling


De behandeling bestaat uit meerdere injecties met botuline toxine in het te behandelen gebied, namelijk beide oksels. De botuline toxine zorgt ervoor dat de zenuwen worden geblokkeerd die de zweetklieren aansturen. De zweetklieren kunnen hierdoor geen zweet meer produceren. De afvalstoffen zullen wel gewoon nog uit het lijf verdwijnen.

Er wordt gewerkt met een hele fijne injectienaald die je bijna niet voelt. Mocht je het toch op prijs stellen, dan is het mogelijk om een verdovende crème te gebruiken.

Na de behandeling

Na de anti-transpiratie behandeling van je oksels is het belangrijk om op een aantal aspecten te letten. Bescherm ten eerste het geïnjecteerde gebied zo goed mogelijk tegen de zon, vooral de eerste twee dagen na de behandeling. Stel je huid zo kort mogelijk bloot aan de zon en vermijd uiteraard de zonnebank. Gebruik voor de zekerheid zonnebrandcrème. Ook het bezoeken van de sauna of zwembad binnen de eerste twee dagen na de behandeling wordt afgeraden.

Verder adviseren wij je om het geïnjecteerde gebied de eerste twee dagen na de behandeling niet te masseren of te wrijven. Daarnaast is het raadzaam om geen pijnstillers als ibuprofen of aspirines te gebruik vanwege het stimulerende effect daarvan op blauwe plekken en verkleuringen. Mocht je toch gebruik willen maken van pijnstillers, dan adviseren wij om paracetamol te gebruiken. Tot slot raden we je aan om tot 6 uur na de behandeling geen alcohol te drinken.

Resultaat


Enkele dagen (4 tot 5 dagen) na de anti-transpiratie behandeling van je oksels is vaak al enig resultaat zichtbaar. Voor een optimaal resultaat moet je ongeveer 2 weken wachten. Na ongeveer 3 tot 6 maanden is de botuline toxine uitgewerkt en kunnen de zenuwen de zweetklieren weer aansturen. De anti-transpiratie behandeling dient dan te worden herhaald.

Drs. Felix van der Wissel

Cosmetisch arts

Drs. Harold van der Kneefel

Cosmetisch arts

Drs. Wouter van Seggelen

Cosmetisch arts

Drs. Caroline in der Maur

Cosmetisch arts

Drs. Romy Lankman

Cosmetisch arts

Drs. Frank Weesie

Cosmetisch arts