Botox is een bewezen veilig geneesmiddel dat bestaat uit een gezuiverde vorm van botuline toxine. Al sinds de jaren 70 worden behandelingen met botox succesvol in de geneeskunde toegepast. Als we spreken over behandelingen met ‘botox’, bedoelen we daar dan ook mee behandelingen met botuline toxine.

Injecties met Botox worden gebruikt om rimpels te verzachten en het gezicht weer een frisse boost te geven waardoor er een jeugdigere uitstraling ontstaat. Behalve het gezicht is Botox ook een uitstekende remedie tegen overmatig zweten van de oksels.

BOTOX  is een toxine, een eiwit dat de prikkel overdracht blokkeert bij de overgang van de zenuw naar de spier. Botox  wordt in- of nabij de spieren die rimpels of groeven veroorzaken geïnjecteerd. De blokkade met Botox  beschadigt geen zenuwen of klieren. Het leidt slechts tot een tijdelijk effect. Voor zover bekend zijn er geen risico’s of bijwerkingen van injecties met Botox. Er zijn meerdere merken Botox op de markt in diverse prijsklassen en met wisselende resultaten. OranjeKlinieken maakt uitsluitend gebruik van het A-merk Azzalure welke een langdurig- en veilig effect garandeert.

DE BOTOX BEHANDELZONES

Voorhoofd
Door een behandeling met botox ontspant je voorhoofdspier en verdwijnt de vermoeide uitstraling. Deze behandeling wordt vaak gecombineerd met de fronsbehandeling.

Frons
Door de fronsrimpel te behandelen met Botox voelt je gezicht meer ontspannen aan en geeft het een meer vriendelijke gezichtsuitdrukking.

Wenkbrauwlift
Door overactiviteit van de oogkringspier en de zwaartekracht worden de wenkbrauwen als het ware naar beneden getrokken. Botox laat de oogkringspier ontspannen en je wenkbrauwen hoger staan.

Kraaienpootjes
Als de ogen worden samengeknepen, dan worden de lijntjes die aan de zijkant van je ogen ontstaan, kraaienpootjes genoemd. Deze lijntjes kunnen verzacht worden door het gebruik van Botox

Mondhoeken
Als je mondhoeken afhangen, kan dit een chagrijnig effect geven. Injecties met Botox zorgen ervoor dat de spiertjes die de mondhoek naar beneden trekken zich ontspannen waardoor je een vrolijker gezicht krijgt.

Rimpels/putjes kin
Heb je last van putjes en/of lijntjes in je kin, dan wordt dit waarschijnlijk veroorzaakt door een overactieve spier in de kin. Botox zorgt ervoor dat deze spier zich ontspant waardoor je kin gladder en steviger wordt.

Anti-transpiratie oksels
Heb je last van overmatig zweten via je oksels en heeft dit een nadelige invloed op je zelfvertrouwen, dan kun je de oksels met Botox injecties laten behandelen. Deze behandeling heeft uitsluitend effect op de zweetproductie. De afvalstoffen zullen  gewoon uit het lijf verdwijnen.

Kenmerken Azzalure

• Bewezen veilig en betrouwbaar product

• Uitstekend geschikt voor de behandeling van rimpels en overmatig zweten

• Snellere inwerktijd (3-7 dagen) dan bijvoorbeeld Bocouture (4-10 dagen)

• Langdurige werkzaamheid (gemiddeld drie- tot vijf maanden)

• Hoge klanttevredenheid (95% van alle behandelde personen is tevreden)

• Azzalure heeft de eigenschap zich wat meer te verspreiden in het behandelde gebied. Dit zorgt voor    een goed en gelijkmatig resultaat bij de behandeling van overmatig zweten en grotere gebieden in    het gezicht.

Meer info? Bel ons: 033-2462546

Resultaat

Het effect van Botox is 4 tot 5 dagen na de behandeling merkbaar en is na 2 weken optimaal. Over het algemeen werkt Botox 3 tot 4 maanden. In deze periode zul je merken dat de spieren die behandeld zijn niet meer zo actief aangespannen kunnen worden. Bij een behandeling tegen rimpels zullen deze in de loop van maanden langzaam verzachten met het vernieuwen van de huid. Bij tandenknarsen, hoofdpijn en overmatige transpiratie zal Botox in deze periode van 3 tot 4 maanden zorgen voor een afzwakking hiervan.

Voorzorg

Voor een behandeling met botox  is geen voorzorg vereist. Er zijn enkele situaties waarbij wij je niet met Botox kunnen behandelen: als je zwanger bent, borstvoeding geeft, of als je een spierziekte of bepaalde immuunziekte hebt. Ook als je zwanger wilt worden in de eerste 6 maanden na de behandeling is het beter om een behandeling met Botox uit te stellen tot na de zwangerschap.

De duur van de behandeling is afhankelijk van de grootte van het gebied dat je wilt laten behandelen en varieert tussen de 10 en 20 minuten. De meeste mensen ervaren de behandeling niet als pijnlijk.

• Meestal ziet je huid er na een behandeling met Botox normaal uit. Na de behandeling zijn de volgende praktische zaken echter wel van belang:

• Meteen na de behandeling kun je weer werken; sporten kan weer na 8 uur.

• Na de behandeling kan er eventueel wat zwelling en roodheid ontstaan. Dit verdwijnt vanzelf.

• Er kunnen ook bloeduitstortingen (blauwe plekjes) ontstaan. Deze blijven enkele dagen tot weken zichtbaar, meestal zolang als je normaal gesproken blauwe plekken houdt.

• De eerste 6 weken dien je het behandelde gebied goed te beschermen tegen de zon met een goede UV-beschermingsfactor (factor 30). Eventuele blauwe plekken dien je goed te beschermen met een beschermingsfactor (factor 30).

• Het wordt afgeraden de eerste 24 uur alcohol te nuttigen.

• Wij adviseren u om de eerste 24 uur niet in de sauna te gaan.