OranjeKlinieken blijft open tijdens de 2e lockdown.

OranjeKlinieken blijft open met aangescherpte maatregelen;

Artsen van OranjeKlinieken behoren tot de contactberoepen en hebben een uitzonderlijke kennis van infectiepreventie.

Al onze artsen zijn opgeleid om infectie-preventiemaatregelen te begrijpen en na te leven. Medisch- cosmetische behandelingen, zoals gebruik van botuline toxine en fillers kunnen met de juiste maatregelen worden uitgevoerd evenals de ooglidcorrecties, oorlelcorrecties en schaamlipcorrecties. De beschermende maatregelen en richtlijnen betreffende de handelswijze van artsen, personeelsleden en cliënten van OranjeKlinieken worden hieronder toegelicht.

OranjeKlinieken houdt zich strikt aan de maatregelen en wij zien ook toe dat onze cliënten de regels zorgvuldig naleven.

onze maatregelen

OranjeKlinieken artsen en personeel


Geen handen schudden
 
‘’Geen handen schudden beleid’’ blijft van kracht. Uiteraard verwelkomen we je hartelijk met een woord en een lach, we hebben jullie immers gemist. 

Beschermingsmiddelen 
Onze artsen en medewerkers zijn voorzien van beschermingsmiddelen (mondmaskers en handschoenen).

Strikt op afspraak werken 
Er wordt alléén en strikt op afspraak gewerkt. 

Kennis infectie preventie
 
Medisch specialisten en ondersteunend medisch personeel zijn opgeleid om infectiepreventiemaatregelen te begrijpen en na te leven. 

Minimaal 1,5 meter afstand 
In wandelgangen en personeelsruimtes houden alle medisch specialisten en medewerkers 1,5 meter afstand tot patiënten en tot elkaar. 

Dagelijkse gezondheidscheck personeel en omgeving. 
• Alleen gezonde OranjeKlinieken artsen en medewerkers, zonder klachten van hoesten, neusverkoudheid, keelpijn en/of koorts en zonder andere personen met vergelijkbare klachten in de thuisomgeving, werken in de kliniek en met de cliënten. Voor aanvang van iedere werkdag wordt dit uitgevraagd. 
• Indien een OranjeKlinieken arts of medewerker klachten meldt, wordt de hiervoor opgestelde lokale procedure gevolgd en zal de agenda van de betreffende arts worden verzet. Iedere cliënt wordt van tevoren op de hoogte gebracht indien deze situatie zich voordoet.

Handhygiëne
Voor en na het contact met de cliënt wordt handhygiëne toegepast door het wassen van de handen met zeep en desinfectant. 
• Behandelaren dragen handschoenen tijdens elke behandeling. Handschoenen worden direct na de behandeling uitgetrokken en hierna wordt handhygiëne uitgevoerd, voordat de omgeving verder wordt aangeraakt. 

Mond- en gezichtsmaskers 
Behandelaren dragen mondmaskers. 

Desinfectie 
Onze medewerkers maken meermaals per dag deurklinken, behandelstoelen, balies, en dergelijke schoon.


Werkwijze in OranjeKlinieken


Minimaal 1,5 meter afstand

Minimaal een onderlinge afstand van 1,5 meter gehouden, waarbij OranjeKlinieken zoveel mogelijk inzet om slechts 1 persoon tegelijk in de wachtruimte te hebben. 

Precies op tijd komen en werken 
Dit betekent praktisch dat cliënten alléén en precies op het afgesproken tijdstip moeten komen. Wij vragen u dringend hier rekening mee te houden. Bent u te vroeg voor uw afspraak dan verzoeken wij u in de auto te wachten of anders met gepaste afstand buiten. Bent u te laat voor uw afspraak dan kunnen wij u helaas niet meer behandelen. 

1 Arts, 1 cliënt in behandelkamer 
Er zijn maximaal 2 personen (1 cliënt, en de arts) tegelijkertijd aanwezig in de behandelruimte en hierbij wordt, daar waar mogelijk, een afstand aangehouden van 1,5 meter. 

Betaal per pin
We vragen je om je behandeling bij voorkeur met de pin en contactloos te betalen. De pinautomaten worden na ieder gebruik gedesinfecteerd. 

Overige vragen?
Heb je nog verdere vragen over de beschermende maatregelen die OranjeKlinieken heeft getroffen of heb je vragen over de richtlijnen voor jou? Stuur ons dan een berichtje via één van onze online kanalen of bel ons. Dan staan we voor je klaar! 

Laten we er samen voor zorgen dat OranjeKlinieken open kan blijven en onze cliënten en medewerkers op een veilige manier behandeld kunnen worden!