Home » Buikvet verwijderen

Buikvet verwijderen

Heb jij last van hardnekkig buikvet waar je maar niet vanaf komt, ondanks het trainen en je gezonde levensstijl? Dan is daar een gemakkelijke oplossing voor. Het is namelijk mogelijk om het vet rondom de buik en flanken te verwijderen door middel van de lipolaser.

Afspraak maken?


Boek afspraak


Onze klanten zijn blij met ons.
Lees hun ervaringen op Feedbackcompany.nl.

Hoe kan ik buikvet en flanken verwijderen?

Wanneer je op een gezond gewicht zit maar jij je stoort aan de laatste resten vetophopingen rondom de voorzijde van je buik en de flanken, dan is het mogelijk om de dit te verwijderen door middel van de lipolaser. Dit is een vrijwel pijnloze, snelle én effectieve oplossing. Het is een behandeling met een minimaal risico op complicaties en heeft 2 doelen: het wegsmelten van lokale vetophopingen en het verstrakken van de huid. Dit is daarom het beste alternatief voor de traditionele liposuctie, maar dan met hetzelfde doel.

Hoe wordt het vet rondom de buik en de flanken verwijderd?

De lipolaser verstrakt de huid en vermindert drastisch de vetophopingen rondom de buik en de flanken. Hierdoor worden de vormen en contouren weer in model gebracht.

Wat is een lipolaser?

De lipolaser is een geavanceerd laserapparaat die probleemzones behandelt met warmte en licht en bekend staat om het verwijderen van overtollig vet uit delen van het lichaam die resistent zijn tegen het afvallen door een goed dieet en de juiste lichaamsbeweging. De laser is in staat om onder de huid te komen en zo de onderhuidse vetcellen vloeibaar te maken en weg te smelten. Het wegsmelten van vet zorgt voor een verandering van het gebied rondom de buik en flanken met als resultaat: minder vet, een strakkere huid én strakkere contouren.

Hoe verwijderd de lipolaser buikvet en vet rondom de flanken?

Bij een behandeling met de lipolaser wordt de huid rondom de buik of de flanken afgetekend en vervolgens lokaal verdoofd. Daarnaast wordt er verdunde verdovingsvloeistof in het onderhuidse vetweefsel gespoten; iets wat je door de lokale verdoving vrijwel niet voelt. De vloeistof bestaat uit epinefrine en vernauwt de bloedvaten, waardoor de behandeling pijnloos kan worden uitgevoerd.

Bij het verwijderen van het vet worden er door de stompe naald (canule) kleine ‘tunneltjes’ van 3 tot 4 mm gevormd. Per behandelgebied zal er slechts 2 keer een canule ingebracht worden. De tunneltjes krimpen en hechten zich aan elkaar gedurende het helingsproces, waardoor de huid en het spierweefsel wordt samengetrokken. Met deze behandeling zullen de verwijderde vetcellen zullen niet meer terugkomen; ook bij eventuele nieuwe gewicht toe- of afname zal je vernieuwde lichaamsvorm mee veranderen.

Wat zijn de voordelen van de lipolaser?

Het grootste voordeel van de lipolaser is dat er niet in de huid wordt gesneden, wat wel het geval is bij liposuctie. Gedurende de behandeling met de lipolaser worden er per behandelgebied slechts 2 kleine openingen gemaakt die geen hechtingen nodig hebben. Dit gebeurt allemaal onder een lokale verdoving. De behandeling zelf en de periode na de behandeling worden als vrijwel pijnloos ervaren. Ook de hersteltijd is van zeer korte duur en je hebt niet of nauwelijks last van blauwe plekken. Mocht dit toch het geval zijn, dan zullen deze binnen 1 tot 2 weken verdwijnen.

Naast bovenstaande voordelen, is het risico op complicaties ook veel kleiner dan bij de traditionele liposuctie, door de verfijnde werking van de lipolaser. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over grote risico’s op onderhuidse trauma’s. De kans op een zware complicatie ligt onder de 0,01%.

Ben ik geschikt voor een behandeling met de lipolaser?

Als je in goede gezondheid verkeert, op een normaal gewicht zit en fysiek actief bent, dan ben je een geschikte kandidaat voor deze behandeling. De lipolaser is de juiste keus voor mensen die alle stappen hebben ondernomen om opgehoopt vet rondom de buik en de flanken te verliezen, zonder succes. Voor dit probleem is de lipolaser de ultieme oplossing – het vermindert namelijk het vet én verstrakt de huid op een veilige manier met een vlot herstel. Het is verder geschikt voor alle huidtypes.

Waar wordt de lipolaser nog meer voor gebruikt?

Naast het verwijderen van vet rondom de buik en de flanken, kunnen andere gebieden ook verbeterd worden door middel van de lipolaser:

  • Hamsterwangen
  • Verslapte kaaklijn
  • Verslapte hals
  • Verslapte boven- en onderarmen
  • Huidverslapping op de rug en knieën

Omdat de lipolaser geen heftige ingreep is, is het mogelijk om meerdere zones tegelijk te behandelen. Eventuele opties kunnen altijd besproken worden met de arts, die vervolgens kijkt in welke volgorde de behandeling uitgevoerd moet worden om het beste resultaat te bereiken.

Wanneer kan ik resultaat verwachten na het verwijderen van het buikvet en de flanken?

In de meeste gevallen is er vrijwel direct na de behandeling een verbetering in de lichaamsvorm en de contouren te zien. Dit neemt in de maanden na de behandeling significant toe, net zoals de huidverstrakking.

[Foto before] [foto after]

De kosten van het verwijderen van de buik en flanken

De kosten van het verwijderen van buikvet door middel van de lipolaser verschilt per persoon en per situatie. Bij OranjeKlinieken start de prijs bij € 2000.

Heb je een vraag?

Bel direct: (033) 2462546
Maandag: 13:00 - 17:00
Dinsdag - Zaterdag: 10:00 - 17:00

Maak een afspraak Vrijblijvend adviesgesprek

Online afspraak


Afspraak voor een behandeling?

Een afspraak maken voor een behandeling. Bel ons op 033 2462546  of maak direct online een afspraak.

Afspraak maken bel: 033-2462546