fbpx

Botox of fillers?

Botox en fillers in verschillende delen van het gelaat – de mogelijkheden zijn eindeloos. Maar welke cosmetische ingreep past het beste bij jouw situatie en de gewenste resultaten? Voordat je een keus maakt, is het belangrijk om het verschil tussen beide ingrepen te weten. In dit artikel vertellen we je daarom alles over botox en fillers. 

Injectables

Botox en fillers vallen beide onder de verzamelnaam injectables. Bij injectables wordt door het injecteren van een substantie de uitstraling van het gezicht veranderd én verbeterd. Dat is dus ook het geval bij botox en fillers. Bij beide behandelingen wordt een bepaalde substantie ingespoten – de behandelingen vinden dus plaats zonder te snijden. De ingreep is daarom vrijwel pijnloos en de hersteltijd minimaal. 

Wat is botox?

Botox is een andere naam voor botuline toxine, een natuurlijk eiwit dat gebruikt wordt om de spieren tijdelijk te ontspannen. Dit werkt effectief tegen bijvoorbeeld rimpels. Het verlamt namelijk de zenuwen die de spieren aansturen, waardoor het signaal tussen de zenuwen en de spieren in de huid wordt verstoord. Hierdoor verslappen de spieren tijdelijk en wordt de huid weer glad getrokken. 

Hoe lang werkt botox?

Na een botox behandeling duurt het enkele dagen voordat de botuline toxine zijn werking kan afgeven. De resultaten zijn gemiddeld na ongeveer twee weken zichtbaar en de resultaten kunnen aanhouden tot gemiddeld drie maanden. Bij meerdere botox behandelingen kan het resultaat aanhouden tot wel zes maanden. Hoe vaker men het gebruikt, hoe langer de tijd tussen de behandelingen.

Wat zijn fillers?

Waar botox de spieren ontspant, herstelt fillers het natuurlijke volume van de huid. De meest gebruikte fillers zijn op basis van hyaluronzuur. Dit is een stof die ons eigen lichaam aanmaakt en biologisch afbreekbaar is. Het bindt grote hoeveelheden vocht met als effect hydratatie en volume van de huid. Hiermee kunnen diepe groeven dus worden opgevuld of contouren in het gezicht worden aangebracht. 

Hoe lang werken fillers?

Na een filler behandeling ben je binnen enkele uren weer toonbaar. Fillers hebben een gemiddelde werking van ongeveer een jaar. Dit hangt wel af van de plaatsing van de filler. Fillers rondom de mond breken bijvoorbeeld sneller af door de mimiek. Andere invloeden, zoals roken en zonlicht, kunnen er ook voor zorgen dat fillers sneller afbreken.   

Het verschil tussen botox en fillers

Beide ingrepen hebben dus een andere werking. Botox is een spierontspanner die rimpels en fijne lijntjes in het gelaat wegtrekken. Dit werkt goed bij bijvoorbeeld rimpels en fijne lijntjes. Daarnaast wordt botox vaak ook ingezet tegen overmatig zweten, tandenknarsen en een wenkbrauwlift. 

Fillers daarentegen, worden gebruikt om volume toe te voegen aan het gezicht. Contouren kunnen worden aangebracht, waardoor de vorm van het gezicht ‘gecorrigeerd’ kan worden. Fillers worden onder andere ingezet voor de lippen, kaaklijn en de jukbeenderen. Maar ook bijvoorbeeld voor de traangoot, met als effect een minder vermoeid gezicht.  

Ben je nog steeds niet zeker welke behandeling het beste bij je wensen past? Dan kan je altijd de hulp inschakelen van een professional! Zo ben je verzekerd van het juiste resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *